Zagrebačka kompanija Zhejiang će morati da uništi svu sportsku obuću koja podseća na Adidas

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Avg.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrebačka kompanija Zhejiang će morati da uništi svu sportsku obuću koja podseća na Adidas

Zagrebačka kompanija Zhejiang će morati da uništi svu sportsku obuću koja podseća na Adidas i da nemačkoj kompaniji nadoknaditi ne baš male sudske troškove, presudio je Trgovački sud.

Kako piše Večernji list, najbizarnije u celoj priči u sporu oko zaštićenog žiga najpoznatije svetske kompanije za proizvodnju sportske opreme je da su Zhejiangove patike imale četiri crte.

Sud je ustanovio kako je obuća po svemu drugom podsećala na zaštićenu marku, ali iz tuženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << preduzeća nisu bili tog mišljenja. Obuća je imala natpis Boban i u Zhejiangu tvrde kako su te patike stekle ugled na tržištu i “poseban karakter po kojem se kao žig izdvaja od ostalih”.

Same crte koje se eventualno nalaze na modelima patika nisu, a kako Adidas navodi u svojoj tužbi, dominantne s obzirom na celokupni utisak patika na kojima se nalaze”, branili su se u tuženom preduzeću koje je u vlasništvu kineskih državljana.

U Adidasu navode kako su još 2014 dobili informaciju o tome da tuženi u veleprodajnom centru Kineski zid na Samoborskoj ulici u Zagrebu prodaje sportsku obuću sa četiri paralelne kose crte na bočnim stranama obuće. Pokušali su mirno da reše spor, ali nije bilo razumevanja.

Izvor: Večernji list

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.