Zadivite regiju: Otvorene su prijave za BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Sep.2023, 11:09

Zadivite regiju: Otvorene su prijave za BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

BalCannes nastavlja s razvojem u službi isticanja kreativnih potencijala regije – otvorene su prijave za najkvalitetnije kreativne projekte! Zvanično je dostupan pravilnik ovog velikog regionalnog takmičenja kreativnosti, koje će ponovno zasijati u kompetitivnijem svetlu i definisati komunikacijsku industriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, slaveći najbolje i najoriginalnije u regiji.

Uoči prezentacija na kojima su predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << zemlja takmičara BalCannesa na Weekend Media Festivalu pružili presek ključnih trendova u pojedinoj zemlji članici BalCannesa, u Rovinju su i zvanično otvorene prijave za novo izdanje takmičenja koje će još jednom ujediniti regiju u kreativnosti, ističući najbolje komunikacijske prakse.

BalCannes je postao broj 1 projekat koji ocrtava kreativni mozaik ovih prostora”, poručila je Dunja Ivana Ballon, članica Organizacionog odbora BalCannesa, ali i direktorica Dana komunikacija, na kojima se BalCannes od ove godine održava. „Slušali smo tržište i zajedno s nekima od najboljih stručnjaka iz pet zemalja definisali BalCannes koji je okrenut napretku i budućnosti uz novu strukturu kategorija i pravilnik, koji su najbolji do sada. Ovaj je projekat stvoren za vas, stoga ne oklevajte s prijavama – pokažite svima šta znate.“

U grupi I. Market Mosaic, koja projekte vrednuje i nagrađuje prema poslovnim kategorijama u kojima i inače konkurišu na tržištu: od Hrane, Alkoholnih i Bezalkoholnih pića, Telekomunikacijskih usluga, Zdravlja i farmacije pa sve do kategorija poput Korporativnih komunikacija, uvrštene su i tri nove kategorije: Crisis Response, koja će okupiti projekte kojima je cilj bio da odgovore na krizne situacije pružanjem informacija, podrške i smernica pogođenom stanovništvu i drugim učesnicima; Automotive, u koju će se smestiti novi projekti koji tematizuju automobilsku industriju te IT, kategorija koja će posebno biti usmerena na tehnološke inovacije. Takmičarima će u ovoj grupi biti dostupno čak 15 kategorija.

Prošla takmičarska sezona BalCannesa posebno je reflektovala činjenicu da su kreativci u regiji usmereni na društvenu odgovornost. Zbog velikog broja prijavljenih, ali i visoko ocenjenih prijava u kategoriji Social Responsibility, takmičenje od ove godine uvodi Grupu II: Positive Change Mosaic, koja sadrži dve takmičarske kategorije: Green Impact, koja će biti usmerena na projekte koji su podstakli korisnike na ekološki prihvatljivije izbore i/ili povećali popularnost ekološki prihvatljivih proizvoda i usluga koje uključuju ekološki osvešćenje poruke; te Community Care, koja će proslaviti marketinške napore koji su bili efektivni u rešavanju određenog društvenog problema.

Moguće je prijaviti celovite, integrisane kampanje, kao i pojedinačne, jedinstvene delove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju sprovedenu tokom dvogodišnjeg kvalifikacijskog perioda od 20. 8. 2021. do 16. 11. 2023. Prijava na BalCannes jako je jednostavna – dovoljno je ispuniti prijavu te priložiti kratki video zapis, a sve informacije o prijavi dostupne su u pravilniku takmičenja.

Rani prijavni rok traje do 17. 10., dok kasni prijavni rok završava se 16. 11. 2023. O najboljim radovima i ovoga će puta odlučivati žiriji sačinjeni od profesionalaca iz redova agencija i klijenata. Poseban žiri činiće predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji sa specijalizovanim pristupom te najbolji rad po svojim kriterijumima nagraditi nagradom koja će odabrani projekat istaći u BalCannes Reportu – BalCannes Editor’s Pick Award.

Podsetimo, ove godine se poznato regionalno takmičenje kreativnosti održalo prvi put na Danima komunikacija, a nakon proglašenja pobednika na svečanoj rovinjskoj pozornici usledila je i objava BalCannes Reporta. Izveštaj naziva BALCANNES MOZAIK KREATIVNOSTI obuhvatio je niz regionalnih lestvica s podacima o najboljim projektima, oglašivačima i agencijama u regiji, ali i unutar takmičarskih zemalja, a nova sezona takmičenja prikupiće uvide koji će biti od velike važnosti kako za agencije tako i za oglašivače te tržišta regije.

Pravilnik s detaljnim informacijama o BalCannesu 2024 – na kojemu će još jednom biti moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili bronzanu nagradu i regiji pokazati kvalitetu vlastitih projekata – potražite na linku.

O ORGANIZATORIMA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.


Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.

Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.