Za dve decenije biće iskopane sve rezerve zlata u svetu – Pod zemljom u Srbiji skriveno oko 700 tona

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Mar.2024, 22:29

Za dve decenije biće iskopane sve rezerve zlata u svetu – Pod zemljom u Srbiji skriveno oko 700 tona

Procenjuje se da se od te količine, u srpskim rudnicima krije još oko 700 tona. Kompanije širom sveta konstantno su u potrazi za novim rezervama, a veliki broj njih uveliko „zlatnu žilu“ traži u Srbiji!
Prema podacima Ministarstva rudarstva i energetike, trenutno 31 firma vrši primenjena geološka istraživanja zlata i pratećih metala na teritoriji Srbije. To je gotovo dva puta veći broj tragača za ovim plemenitim metalom nego pre godinu dana.
– Zlato se najčešće javlja u asocijaciji sa bakrom, a eksploataciju rude, iz koje se između ostalog dobija i zlato, vrše tri kompanije – kažu u Ministarstvu rudarstva i energetike. – Prema Bilansu mineralnih sirovina sa stanjem na kraju 2022. godine, koji...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

U domaćim rudnicima se krije još oko 700 tona zlata

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Mar.2024, 10:41

BEOGRAD – Podaci Svetskog saveta za zlato otkrivaju da je do sada na planeti iskopano oko 210.000 tona zlata, a da je još svega četvrtina od toga ostala skrivena pod zemljom. Procenjuje se da se od te količine, u srpskim rudnicima krije još oko 700 tona. Kompanije širom sveta konstantno su u potrazi...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.