Yahoo se vraća na berzu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Jul.2023, 15:20

Yahoo se vraća na berzu

Izvršni direktor kompanije Džim Lanzon (Jim Lanzone) rekao je da je njegov cilj da kompaniju ponovo izvede na IPO kao deo plana da se poznatom brendu iz Silicijumske doline vrati značaj.

Yahoo je „finansijski spreman, kompanija ima odličan bilans stanja, mi smo veoma profitabilni„, naveo je Lanzon, prenosi Financial Times. On je dodao da je privatnost omogućila kompaniji da izvrši neophodne strukturne promene, stvarajući niz poslovnih jedinica.

Lanzon, bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << izvršni direktor Tindera, doveden je nakon izdvajanja grupe iz telekomunikacione kompanije Verzion u septembru 2021. godine da bi ponovo uspostavio Yahoo kao nezavisnu kompaniju. Verzion je kupio Yahoo 2015. godine, ali je pretrpeo značajne gubitke u narednim godinama.

Yahoo je prvi put postao javna kompanija u aprilu 1996. godine i ubrzo je postao jedan od najpopularnijih korisničkih veb sajtova u svetu, zahvaljujući svojoj kombinaciji internet pretrage i e-pošte. Kompanija je 2008. godine odbila ponudu Microsofta koji je hteo da je preuzme za 47 milijardi dolara.

Kompanija Yahoo i dalje se svrstava među pet najvećih na globalnom nivou u ukupnom prometu, prema rečima izvršnog direktora “čak i nakon toliko vremena i nakon šest godina u vlasništvu telekomunikacione kompanije”.

Yahoo ima više od 30 sajtova i poslovnih jedinica, a u pretrazi je navodno na trećem mestu iza pretraživača Google i Bing.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

"Yahoo" se vraća na berzu! Bivšem gigantu treba svež kapital da bi svrgli sa trona "Google" i "Microsoft"

Izvor: Blic, 05.Jul.2023

Yahoo, jedan od najstarijih i najpoznatijih internet brendova koji je nekada bio miljenik "dotcom" berze, planira da se vrati na berzu. Izvršni direktor Džim Lanzone rekao je za Fajnenšel tajms da je njegov cilj bio da ponovo izvede kompaniju na IPO kao deo plana da se grupa iz Silikonske doline vrati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.