Izvor: Luftika.rs, 12.Nov.2022, 09:58

Vođa crkve optužena za ubistvo i mučenje ćerke (11), devojčica pronađena u jezivom stanju

Vođa kalifornijske megacrkve i njeni roditelji uhapšeni su po optužbama za ubistvo i mučenje smrti 11-godišnje ćerke.
Letisija Mekormak, vođa Rok crkve u San Dijegu, koju je osnovao i vodi bivši NFL igrač Majls Mekferson, uhapšena je u ponedeljak po optužbi za ubistvo, tri tačke za mučenje i tri tačke za namernu okrutnost prema detetu u smrti Arabele Mekormak, izvestila je kancelarija šerifa okruga San Dijego.
U četvrtak je njen profil rukovodstva uklonjen sa veb stranice >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << megacrkve.
Arabela je prvo bila u hraniteljskoj porodici pre nego što su je usvojili Brajan i Letisija Mekormak, rekli su zvaničnici.
Otac 49-godišnjeg crkvenog starešine, Stenli Tom (75), takođe je optužen za ubistvo, tri tačke za mučenje i tri tačke za namerno okrutnost prema detetu, navodi se u saopštenju odeljenja.
Arabelina baka Adela Tom, 70, optužena je po tri tačke optužnice za mučenje i tri tačke za namerno okrutnost prema detetu.
Teški nivoi neuhranjenosti Poslanici su 30. avgusta odgovorili na poziv da je dete u nevolji u kući u Spring dolini, u istočnom delu okruga, gde su pronašli Arabelu, navodi se u saopštenju.
Jedanaestogodišnjakinja je hitno prebačena u bolnicu, gde joj je zdravlje narušeno i ona je umrla, saopštili su zvaničnici, navodi se u saopštenju.
Detektivi su rekli da sumnjaju na zlostavljanje dece.
Devojčica je bila prekrivena modricama i pretrpela je „ozbiljne nivoe neuhranjenosti“, rekao je portparol policije.
Tokom istrage, poslanici su kontaktirali oca devojčice, Brajana Mekormaka, u blizini porodične kuće. Kako se navodi u saopštenju, preminuo je samoubistvom u njihovom prisustvu.
Arabela je imala dve sestre, od 6 i 7 godina, kaže se u saopštenju, koje sada žive u hraniteljskoj porodici.
U četvrtak popodne, portparol Rok crkve rekao je USA TODAI da je Letisija Mekormak počela da volontira u Rok crkvi 2013. godine i da je pomagala u različitim kapacitetima, uključujući administrativne zadatke i pomaganje u koordinaciji događaja i drugih aktivnosti ministarstva.
Portparolka je takođe rekla da je njena hirotonija bila ranije suspendovana i da je od četvrtka u procesu opoziva.
Bila je najlepša devojčica Amerike, njeno ubistvo i posle 24 godine predstavlja veliku misteriju
Izvor: Espreso

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.