Vodeći proizvođači čokoladica smanjuju veličinu svojih proizvoda

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Feb.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeći proizvođači čokoladica smanjuju veličinu svojih proizvoda

Vodeći proizvođači čokoladica će, pod pritiskom engleskog zavoda za javno zdravlje (Public Health England) morati da smanje veličinu svojih proizvoda za 20 posto kako bi udovoljili novim merama za smanjenje unosa šećera u ishrani

Proizvođači čokoladica kažu da moraju da smanje veličinu svojih proizvoda, jer bi promena količine šećera promenila ukus njihovih proizvoda. Neki kažu da bi to čak moglo imati laksativni efekat.

Nakon sastanka s engleskim zavodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za javno zdravstvo proizvođači čokoladica pristali su da smanje veličinu čokoladica kako ne bi bili javno imenovani u izveštaju o javnom zdravstvu koji će britanske vlasti uskoro objaviti.

Proizvođači čokoladica još uvek nisu odlučili da li će smanjenje proizvoda uticati na smanjenje cena.

Predlog za smanjenje unosa šećera je prvi put predstavljen u julu 2016. godine, a brojni aktivisti smatraju kako količina šećera treba biti smanjena za 50 posto te da količinu masti treba smanjiti za 20 posto. Razlozi su, navode, zabrinjavajuće brojke o pretiloj deci.

Aktivisti okupljeni u udruženje „Action on Sugar“ smatraju da je reklamiranje nezdrave hrane mnogo veći problem, jer se na reklamiranje nezdravih proizvoda za decu troše milijarde funti.

Graham MacGregor, predsednik udruženja „Action on Sugar“ i stručnjak za kardiovaskularne bolesti, rekao je kako ne postoji opravdanje za reklamiranje nezdrave hrane za decu.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.