Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Apr.2023, 16:42

Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Zona komfora daje nam iluziju kontrole, poručio je Rory Sutherland, jedan od razloga zašto je rovinjski hotel Lone drugog festivalskog dana brujao od zanimljivih rasprava. Ovom su se poznatom kreativcu u programu Dana komunikacija u petak pridružili Main Monk Media.Monksa, najveće globalne platforme za digitalnu produkciju – Victor Knaap; Munise Can, strateška stručnjakinja i direktorica Highsnobietyja; najkreativac dalekog Japana Toshihiko Tanabe; >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << vodeći futurista za kreativne tehnologije Ian Beacraft powered by Hrvatski Telekom; mischief-maker – strateg svetskoga glasa Rob Campbell, kao i nadrealistički redateljski dvojac Vallée Duhamel.

Rory Sutherland, jedan od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire, autor TED predavanja s milionskim pregledima te niza planetarno popularnih bestsellera, na glavnoj rovinjskoj pozornici sa učesncima je podelio kako kreirati besprekornu komunikaciju koja briše granicu između oglašavanja i zabave. Kao utemeljitelj Ogilvyjevog sofisticiranog pristupa bihevioralnoj ekonomiji te umetnik uveravanja kojem nema ravnog, prisutnima je ponudio isprobane psihološke tehnike definisanja ljudskog ponašanja. „Suprotno od dobre ideje još je jedna dobra ideja“, zaključio je.

O poslovnoj strategiji govorila je i Munise Can te je poručila da je ključ uspeha ne usmeravati se na ego – brenda ili vlastiti – nego na transformativnu moć kolektiva„Uvek morate svet da posmatrate iz jedinstvene perspektive koju ljudi ne mogu pronaći drugde.“ Potpredsednica strategije Highsnobietyja za celu Evropu, a ranije strateška direktorica VICE-a za Zapadnu Evropu, u svom predavanju simboličnoga naziva The New Luxury 3.0 je govorila o tome kako se razvija percepcija luksuza – i šta brendovi trebaju da učine kako bi zadržali svoje mesto za stolom u sve većoj tržišnoj kakofoniji.

Industrijska revolucija mehanizovala je rad, a mi danas digitalizujemo veštine. Događa nam se najveća informacijska revolucija“, rekao je futurista Ian Beacraft powered by Hrvatski Telekom, koji je u međunarodnoj zajednici poznat po tome što i najnapredniju tehnologiju s kojom je šira javnost najmanje upoznata čini razumljivom i monetizujućom. Sa zajednicom kreativaca, komunikatora i digitalaca na Danima komunikacija na dinamičnom predavanju je razgovarao o boljoj budućnosti te načinima na koje će se društvo suočiti s velikim napretkom koji ruši ustaljene norme i opšteprihvaćene prakse – od umetničkih pravaca pa do društvenih nauka.

A o rušenju ustaljenih normi govorio je i jedinstveni redateljski dvojac poznat po eksperimentisanju na granici logike i otvaranju novih dimenzija kreativnosti – Julien Vallée i Eve Duhamel! „Svet je igralište za naše ideje“, poručili su, otvarajući učesnicima vrata u svoj stvaralački svet, deleći detalje umetničkog procesa, ali i poneku originalnu ideju.

Nakon uspešna dva dana, učesnike festivala očekuje subota ispunjena vrhunskim predavanjima: na glavnu pozornicu će se popeti još i evanđelista, vizionar i rock-zvezda tehnološkog sveta James Whittaker; pionir oglašavanja sa svrhom Thomas Kolster powered by ENNA; Oprina IT devojka i autorka bestsellera koja rasprodaje turneje širom sveta Kristina Kuzmič powered by Priceless.com; Paul Holmes, osnivač The Holmes Reporta, ključnog izveštaja u svetskoj industriji PR-a, i drugi. Program će ugostiti i vodeća imena regionalne industrije u inspirativnim razgovorima.

Prijave za učestvovanje uživo ili online i dalje su moguće na www.danikomunikacija.com.

Foto: Matija Habljak, PIXSELL

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.


O ORGANIZATORIMA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.


Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.

Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.