Vlasnik Daily Mail-a tuži Google zbog rezultata pretrage

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Apr.2021, 13:29

Vlasnik Daily Mail-a tuži Google zbog rezultata pretrage

Vlasnik novina Daily Mail i veb stranice MailOnline tuži Google zbog, kako novodi, manipulacije rezultatima pretrage.

Daily Mail optužuju Google da ima previše kontrole nad oglašavanjem na internetu i da je snizio rejting linkova do njegovih članaka, favorizujući druge izvore.

Navodi da Google „kažnjava“ izdavače na svojoj rang listi ako ne prodaju dovoljno prostora za oglašavanje na Google-u.

Gugl uzvraća da su takve optužbe „nezaslužene“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Tvrdnje lista proizilaze iz njegove procene da je njihovo praćenje kraljevske porodice u 2021. godini degradirano u rezultatima pretrage. Na primer, list tvrdi da su Britanci u pretrazi za komentarima Pirsa Morgana o vojvotkinji od Saseksa nakon intervjua kod Opre Vinfri imali veću verovatnoću da vide članke o Morganu koje su objavili manji, regionalni izvori. I to uprkos tome što je Daily Mail pisao više članaka o toj temi dnevno i čak ga angažovao kao kolumnistu.

Urednik Daily Mail Peter Wright rekao je za BBC da su rezultati rada pretraživača bili „antikonkurentski“. On je nagovestio da je vidljivost Daily Mail-a u pretrazi oborena nakon što je list koristio tehnike oglašavanja „koje su nam omogućavale da skrenemo saobraćaj od Google-a prema drugim oglašivačima, koji bolje plaćaju – to je bila njihova kazna zbog toga“.

Sajt Daily Mail-a jedan je od najčitanijih na svetu, piše BBC. Samo u SAD, ima 75 miliona posetilaca mesečno, prema podacima iz tužbe koja je podneta juče u Njujorku.

Izvor: BBC

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.