Vlada Srbije podržava Exit festival

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Feb.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije podržava Exit festival

BEOGRAD – Exit festival je jedan od najvažnijih brendova Srbije i Vlada će potpisati srednjeročni ugovor o saradnji i podršci festivalu, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

„Potpisaćemo srednjeročni ugovor o podršci koju pružamo Egzitu na tri plus tri godine, kako bi oni mogli da računaju kako da potroše novac i da pomognemo u širenju Egzita u regionu“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je posle sastanka sa predstavnicima festivala koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << su dobili nagradu za najbolji festival u Evropi i za najbolju turističku destinaciju, kazao da je Egzit veoma važan za razvoj turizma, ekonomski potencijal Srbije i zapošljavanje mladih, kao i da je jedan od najvažnijih brendova Srbije.

Premijer je dodao da je Novi Sad zatražio podršku Vlade Srbije za 2019. godinu kada treba da bude omladinska prestonica Evrope i 2021. kada treba da bude Evropska prestonica kulture.

Direktor Egzit festivala Dušan Kovačević kazao je da će podrška države doprineti da strani investitori ulože u Egzit i da na festival dolazi veći broj ljudi i zadržava se u Srbiji.

On je dodao da je ideja da se festival širi i da zapadni Balkan bude centar omladinskog turizma.

„Pored ekonomskog benefita tu je i benefit pomirenja regiona, gde mi nalazimo zajednički jezik i pokušavamo da integrišemo region i da ga usmerimo da gleda u budućnost“, kazao je Kovačević.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.