Vegan tuži Burger King

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Nov.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vegan tuži Burger King

Phillip Williams iz Džordžije tvrdi da u lancu brze hrane nije vidio nikakvo obaveštenje potrošačima o toj praksi.

Williams, koji ne jede i ne pije proizvode životinjsog porekla, dodaje da ne bi naručio burger da je znao da je „zagađen“ mesnim tragovima ili pečen u dodiru s mesnim proizvodima.

Lanac sa sedištem u Majamiju reklamira svoj biljni proizvod na internet stranici s tvrdnjom da sadrži nula posto govedine, no na svojim stranicama naglašavaju da nije reč >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << o veganskom proizvodu. Impossible Foods Inc., koji proizvodi biljni burger, kaže da on nije namenjen veganima ili vegetarijancima nego ljubiteljima mesa koji žele da smanje unos životinjskih proteina.

Whopper sadrži paradajz, salatu, majonez, kečap, krastavce, luk i pecivo sa semenkama susama.

U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem finansijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska.

Burger King je odbio da komentariže tužbu. Inače, u SAD-u Burger King nudi opciju pripreme burgera bez dodira s mesom, dok u nekim drugim zemljama to i dalje nije moguće.

Tužbom se traži odšteta od najmanje pet miliona dolara.

Izvor: index.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.