Uz CEFTA pravila o sprečavanju geoblokiranja do jednakih uslova u internet trgovini

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Mar.2024, 16:06

Uz CEFTA pravila o sprečavanju geoblokiranja do jednakih uslova u internet trgovini

U teoriji – proces bilo koje e-kupovine je poprilično jednostavan, brz i isplativ. Međutim, postavlja se pitanje da li je zaista tako i u praksi – makar kada pogledamo situaciju u našem okruženju po pitanju prekogranične internet trgovine.
Odgovor je – ne, a jedan od problema je geoblokiranje sa kojim su se makar jednom suočili, kako stanovnici Srbije, tako i regiona.
Kao što i sam naziv ukazuje, u pitanju je ograničavanje pristupa internet sadržaju, uslugama ili proizvodima zavisno od geografske lokacije na kojoj se korisnici nalaze (njihove IP adrese, mesta u kom žive, posluju i slično…) Manifestuje se na različite načine poput toga da ne možete da pristupite određenim sajtovima, da željeni proizvodi...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.