Usvojeni novi zakoni za razvoj elektronske trgovine

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jul.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeni novi zakoni za razvoj elektronske trgovine

Nova regulativa dodatno će obezbediti povoljniju klimu na domaćem tržištu u pogledu postizanja evropskih standarda i suzbijanja sive ekonomije, a na dobrobit i građana i privrede“, izjavila je Matić.

Ona je podsetila da su izmene Zakona o elektronskoj trgovini deo procesa pravne harmonizacije sa evropskim zakonodavstvom, odnosno sa Direktivom o elektronskoj trgovini, dok novi Zakon o trgovini definiše pojmove elektronske prodavnice i elektronske platforme, kao i najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << korišćene oblike elektronske trgovine, poput „vebšopa“ i „dropšipinga“.

Između ostalog, otklonjene su nepreciznosti i nejasnoće u dosadašnjem tumačenju zakonskih odredaba i uveden je mehanizam uklanjanja nedopuštenih sadržaja na internetu, što sve treba da doprinese i ukupnom razvoju digitalne ekonomije i informacionog društva“, ocenila je Matić.

Ona je dodala i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priprema Akcioni plan za razvoj e-trgovine, u okviru projekta „Jačanje elektronske trgovine u Republici Srbiji“ koji sprovodi sa USAID-om.

Izvor: mtt.gov.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Koje su prednosti elektronske trgovine

Izvor: RTS, 22.Jul.2019

Usvajanjem novog Zakona o trgovini kao i izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini Srbija postaje zemlja u kojoj se elektronska trgovina odvija u skladu sa najnaprednijim modelima koji su trenutno dostupni u svetu, navodi se u saopštenju Vlade. Rešeno je jedno od ključnih pitanja -...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.