United Grupa završava akviziciju kompanije Bulsatcom

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Feb.2024, 13:17

United Grupa završava akviziciju kompanije Bulsatcom

Akvizicija je deo dugoročne strategije United Grupe za proširenje i jačanje prisustva na tržištu u regionu i vođenje inovacija ka digitalnom, povezanom društvu.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju SBB kompanija i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova i N1.

Veoma smo srećni što smo uspešno završili akviziciju kompanije Bulsatcom. Ovaj korak će >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nam omogućiti dalji rast na ovom važnom tržištu i ubrzanje inovacija u regionu. Ova akvizicija dopunjava naš portfolio i donosi dodatne benefite postojećim i budućim korisnicima u Bugarskoj„, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Uspešno zatvaranje akvizicije Bulsatcoma je dobra vest za potrošače na visoko fragmentiranom tržištu kao što je slučaj u Bugarskoj. Bićemo u mogućnosti značajno da poboljšamo kvalitet televizijske usluge za korisnike Bulsatcoma. To znači više HD kanala za njih i pristup preko 30.000 naslova u video biblioteci EON-a, vodeće televizijske platforme u Jugoistočnoj Evropi. Takođe, značajno će se povećati kvalitet internet usluge u smislu brzine preuzimanja i slanja podataka“, rekao je Nikolai Andreev, izvršni direktor kompanija Vivacom i Bulsatcom.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. godine, akvizicijom Vivacoma. Od tada, Grupa je preduzela nekoliko značajnih koraka, kako bi ojačala svoje prisustvo i vođenje inovacija na tržištu. Među dostignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i lansiranje prvog 10 GIGA optičkog vlaknastog mrežnog sistema. United Grupa je takođe pružila bugarskim korisnicima prve 5G tarifne pakete bez ograničenja i pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

O United Grupi

United Grupa, sa sedištem u Holandiji, je vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Aktivna u osam zemalja, kompanija ima skoro 16 miliona korisnika i 15.000 zaposlenih. Generiše više od 2,7 milijardi evra godišnjeg prihoda. United Grupa ima najširi opseg mreže u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je većinski u vlasništvu kompanije BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija, od marta 2019. godine.

Za više informacija posetite united.group

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.