Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Mar.2016, 12:40 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Ukusi Francuske u Klubu književnika
Nakon prošlogodišnjeg uspeha Ukusa Francuske, Klub Književnika će i ove godine biti jedan od hiljadu restorana u svetu izabranih da pripreme specijalitete francuske kuhinje
U ponedeljak, 21 marta 2016. godine, Klub književnika će zajedno sa 1000 pažljivo izabranih restorana na različitim tačkama sveta, ponuditi svojim gostima francuski meni u čast francuske gastronomije. Gout de France („Ukusi Francuske“) organizuje se na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Alena Dikasa i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj.
Prošle godine Klub književnika privukao je veliki broj gostiju, ljubitelja francuske kuhinje, kao i one koji to do tada nisu bili. Među gostima bili su i Philip Zepter, Danica i Vuk Drašković, mnogi redovni gosti kluba iz sveta umetnosti i kulture, svi sa jednom željom – da probaju specijalitete sa francuskog menija, kreiranog specijalno za ovu priliku. Ambasadorka Francuske u Srbiji, Kristin Moro, sa svojim suprugom je takođe posetila “Klub književnika“ i podržala ovaj projekat koji slavi francusku gastronomiju. Nakon prošlogodišnjeg uspeha Ambasadorka Moro rekla je: „Ukoliko se ovogodišnji projekat pokaže uspešnim, „Ukusi Francuske“ treba da postanu tradicija. Ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava šefova kuhinja koji učestvuju u ovom projektu.“
Francuski specijaliteti i ove godine biće pripremani na autentičan način dugogodišnjeg šefa kuhinje Kluba književnika, Ljube Vasića, a glavni specijalitet je biće guščija džigerica koja je na meniju „Kluba književnika“ više od dvadeset godina.
„Guščija džigerica je prepoznatljivo jelo za „Klub književnika“, a tajna ovog, kao i svih mojih recepata je u jednostavnosti, jer smatram da prirodnu aromu ne treba uništavati nepotrebnim začinima“, istakao je Ljuba koji je ovaj specijalitet naučio da priprema sam, po svom gurmanskom osećaju.
Nastavak na Advertiser-Serbia.com...