UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Mar.2024, 16:15

UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Dolazeći iz različitih zemalja i društvenih i ekonomskih okruženja, stručnjaci su tokom konferencije podelili svoja iskustva i identifikovali prepreke koje treba prevazići da bi internacionalizovani nazivi domena (IDN) i novi generički domeni najvišeg nivoa (new gTLD) dostigli svoj puni potencijal.
Na svečanom otvaranju, Dejan Đukić, generalni direktor RNIDS-a, istakao je činjenicu da nacionalni nazivi domena „govore“ gotovo svim jezicima koji se koriste u Srbiji, bilo da su pisani ćirilicom ili latinicom.
Danko Jevtović, potpredsednik Borda direktora ICANN-a, istakao je značaj bliske i sistemske saradnje između UASG-a i ICANN-a, pri čemu potonja organizacija može pružiti širi obim...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.