U novom broju „Magazina” u nedelju, 20. maja čitajte:

Izvor: Politika, 18.Maj.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novom broju „Magazina” u nedelju, 20. maja čitajte:

POD LUPOM

Deca žrtve roditelja egzibicionista

Ono što je nekim roditeljima duhovita, „slatka” fotografija deteta, vredna stavljanja na internet, drugima može izgledati odbojno i opasno – kao što je slučaj sa slikama beba u pećnici, iznad provalije, sa oružjem u rukama ili pokraj divlje zveri... Pročitajte šta o ovoj vrsti narušavanja dečijeg dostojanstva i bezbednosti kažu dr >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Zoran Milivojević, psihoterapeut, i Tamara Lukšić-Orlandić, zamenica zaštitnika građana Republike Srbije.

Piše Aleksandra Mijalković

----------------------------------------------------------------------------- 

NE SAMO O POSLU: BRANKO KOVAČEVIĆ

Unuka Mia uvek ima prednost

Rektor Beogradskog univerziteta se priseća školskih takmičenja, studentskih dana... a posebno svoje profesorke biologije iz gimnazije:„Ona mi je dala peticu, nesluteći da ću joj postati zet. Buduću suprugu sam upoznao još u gimnaziji, ja maturant, ona treći razred. Želela je da studira farmaciju, ali je na moj nagovor upisala matematiku i kaže da se nije pokajala”.Branko Kovačević je jedinac, baš kao i njegov sin Ivan, ali je vrlo ponosan naunuku Miju, koja će na jesen dobiti batu, a možda i seku. „Mia me je opčinila i svaki moj slobodan trenutak je njen”, priznaje rektor.

Piše Slavica Berić

--------------------------------------------------------------------------- 

PORODIČNI LEKAR

Hirurgija bez reza

Prvi put u Srbiji, na klinici „Dr Dragiša Mišović” nedavno je urađena operacija debelog creva novom, kod nas neuobičajenom laparoskopskom metodom, koju primenjuje jedan od najpoznatijih svetskih hirurga iz oblasti laparoskopije dr Stiven Veksner. Ova metoda je počela da se primenjuje kod nas zahvaljujući pre svega profesoru dr Draganu Radovanoviću, hirurgu koji se nedavno vratio sa usavršavanja iz SAD (gde je radio u timu sa dr Veksnerom) i koji za „Magazin“ objašnjava koje su njene prednosti.

Piše Dragoljub Stevanović

-------------------------------------------------------------------------------------- 

VIŠE OD HOBIJA

Karikaturista s doktoratom

Profesor dr Špiro Radulović, sad u penziji, bio je dugogodišnji direktor Instituta za mikrobiologiju VMA i načelnik Zavoda za preventivnu medicinu, a u slobodno vreme slikar i karikaturista. Sin siromašnog brice iz Podgorice ni sanjao nije da će šaljivi crteži kakvima je zabavljao školske drugare jednog dana sazreti u zapažene i nagrađivane karikature i odvesti ga pravo u Njujork – da budu izložene na 30. spratu Empajer stejt bildinga, najvišeg zdanja u ovom gradu.

Piše Aleksandra Mijalković

---------------------------------------------------------------------------

Beleške s puta: LIMA

Dobar zalogaj iza ograde

Prestonica Perua ima mnogo toga da ponudi posetiocima iz daleka, naročito gurmanima. Primetna je stroga podela na „siromašne” i „bogataške” delove grada: u potonjima su sve luksuzne kuće okružene visokim zidovima i žicom.

Piše Dimitrije Stanković

------------------------------------------------------------------------------- 

ZANIMLJIVA SRBIJA

U podnožju Velikog buka

Na četrdeset kilometara lošeg puta od Svilajnca prema Resavskoj pećini i manastiru Manasija, putnika dočekuje prelep prizor: vodopad koji se sa petnaest metara visine u snažnom huku obrušava na betonski plato i odatle sliva u rečicu Resavicu. Vodopad Veliki buk u podnožju planine Beljanice jedno je od retkih mesta očuvane prirodne lepote.

Piše Olga Vasiljević

Magazin

objavljeno: 18.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.