U Australiji će maloletnici moći na društvene mreže samo uz dozvolu roditelja?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Okt.2021, 13:01

U Australiji će maloletnici moći na društvene mreže samo uz dozvolu roditelja?

Australija planira da uvede odredbu kojom roditelji treba da daju pristanak za korišćenje društvenih mreža osobama mlađim od 16 godina.

Ako se uvede taj zakon, kompanijama koje stoje iza društvenih mreža preti kazna do 10 miliona australijskih dolara (7.5 miliona američkih dolara) u slučaju da se ne pridržavaju ove odredbe, stoji u nacrtu zakona objavljenom u ponedeljak.

Kompanije koje stoje iza društvenih medija, poput foruma Reddit i aplikacije za upoznavanje Bumble, takođe će morati da preduzmu određene mere kako bi utvrdile godine korisnika.

Izvor: Index.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Australija: Mlađi od 16 godina na društvenim mrežama samo uz saglasnost roditelja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2021

Vlada Australije planira da traži od društvenih mreža obaveznu saglasnost roditelja za korisnike mlađe od 16 godina – u suprotnom ih čekaju kazne od 10 miliona australijskih dolara (7.5 miliona američkih dolara), po nacrtu zakona koji je objavljen u ponedjeljak, 25. oktobra. Ovaj zakonski akt...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.