Trampova administracija tužila Google

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Okt.2020, 20:50

Trampova administracija tužila Google

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa tužila je američku tehnološku kompaniju Google, uz optužbe da je uklanjala konkurenciju kako bi izborila vodeću poziciju na onlajn tržištu

U pitanju je najveća tužba protiv Google-a u poslednjih 20 godina, prenosi CNN.

Trampovoj administracijei se u tužbi protiv Google-a pridružilo još 11 američkih saveznih država – Arkanzas, Florida, Kentaki, Luizijana, Misisipi, Misuri, Montana, Južna Karolina i Teksas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Google se tereti za niz akcija kojima je naškodio konkurenciji i sprečio da dođe do značajnih onlajn korisnika.

U tužbi se, između ostalog, navodi da Google godišnje plaća milijarde dolara proizvođačima elektronskih uređaja, kao što su Apple, LG, Motorola i Samsung i kompanijama za razvoj pretraživača, kao što su Mozila i Opera, kako bi obezbedio da bude njihov podrazumevani pretraživač Interneta i sprečio konkurenciju da zauzme tu poziciju.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Trampova administracija tužila Google

Izvor: Capital.ba, 21.Okt.2020, 09:34

VAŠINGTON – Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa tužila je američku tehnološku kompaniju Google, uz optužbe da je uklanjala konkurenciju kako bi izborila vodeću poziciju na onlajn tržištu. Foto: Pixabay U pitanju je najveća tužba protiv Gugla u poslednjih 20 godina, prenosi CNN. Trampovoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.