TikTok „na prodaju“ – ko bi mogao da ga kupi i koliko košta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Mar.2024, 17:57

TikTok „na prodaju“ – ko bi mogao da ga kupi i koliko košta

Zvuči kao dobar posao za nekoga ko ima ambicije i novac. Ali, TikTok u kineskom vlasništvu nije samo aplikacija za deljenje kratkih video-zapisa. To je fenomen koji menja društvene medije i način na koji ljudi komuniciraju.
Tvrdnje o zabrinutosti za nacionalnu bezbednost u Americi ne olakšavaju stvari. Protekcionistički stavovi i opšte raspoloženje prema Kini postali su sumorni, a Kongres žuri da primora kompaniju da uradi nešto.
Za američku vladu TikTok je više od zabave – to je platforma za vesti i informacije koja se može koristiti i za propagandu. Decenijama su SAD imale ograničenja na strano vlasništvo nad tradicionalnim medijima kao što su radio ili kablovske stanice za kreatore politike. Ograničenja...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.