Tesla razmatra širenje u Evropi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Nov.2020, 17:47

Tesla razmatra širenje u Evropi

Američki proizvođač električnih vozila Tesla razmatra širenje poslovanja u Evropi modelom kompaktnog automobila koji bi bio namenjen masovnom tržištu, rekao je izvršni direktor Ilon Musk

Verovatno bi u Evropi imalo smisla da se radi kompaktni automobil, možda hatchback ili nešto slično„, rekao je Musk u utorak na evropskoj internet konferenciji o baterijama kojoj je domaćin bila nemačka vlada.

U SAD-u su automobili uglavnom veći jer Amerikanci vole >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << velike automobile, dok su u Evropi obično manji, istakao je Musk, dodavši da je u Berlinu imao problema s parkiranjem svog pet metara dugog Tesla Model X-a.

Vozio sam Model X po Berlinu i imali smo popriličnih problema s pronalaženjem parkirnog mesta na koje bismo stali.“

Američki proizvođač automobila trenutno u ponudi ima četiri modela automobila, uključujući srednju limuzinu Model 3 i srednje veliki sportski terenac Model Y.

Sva su njegova vozila nekoliko desetina centimetara duža od Volkswagen-ovog Golfa, evropske reference za kompaktne limuzine.

Za dve godine kompanija namerava da na globalno tržište plasira i električni kamionet „Cybertruck“, navodi Reuters.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.