Tesla Cybertruck za decu? Ima i to FOTO

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 10:18

Tesla Cybertruck za decu? Ima i to FOTO

Pogon obezbeđuje elektromotor od 500 vati (0,7 KS), koji pokreće zadnje točkove.

Nakon dužeg odlaganja, Tesla je konačno lansirao električni kamionet Cybertruck. Međutim, cene ovog modela su porasle i do 30.000 dolara u odnosu na one najavljene pre četiri godine. Ovaj skok cene neće prijati potencijalnim kupcima koji su rezervisali svoj primerak, ali je Tesla sa druge strane obradovao decu jeftinijom verzijom.

Cybertruck za najmlađe košta 1.500 dolara i ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dizajn koji imitira izgleda njegovog "starijeg brata". Kao rezultat toga, ima oštre ivice, što baš i nije zgodno za bezbednost dece, kao i funkcionalna prednja i zadnja svetla.

Dvosed je dizajniran za mališane uzrasta od 6 do 12 godina a maksimalna nosivost je 68 kg.

To nije mnogo, ali je dovoljno da omogući maksimalnu brzinu do 16 km/h.

Ako je to prebrzo, roditelji uvek mogu da ograniče najveću brzinu na 8 km/h. Elektromotor se napaja iz litijum-jonske baterije, koja obećava sasvim solidan domet do 19 km.

Cybertruck za decu takođe ima kočenje elektromotorom, rikverc i gumene točkove. Masa praznog vozila je 72 kg a dužina 1.676 mm.

Može se naručiti samo u Sjedinjenim Državama, ali trenutno ga nema na zalihama. Čak i oni koji imaju sreće da su uspeli da naruče jedan od ovih minijaturnih kamioneta za svoju decu, verovatno ga dobiti tek posle Božića, jer je proizvođač naveo da će isporuke početi krajem decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.