Sutra u Beogradu konferencija povodom Dana bezbednog interneta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Feb.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Beogradu konferencija povodom Dana bezbednog interneta

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizuje sutra, povodom Dana bezbednog interneta (9. februara), konferenciju koja će okupiti predstavnike državne uprave i nevladinog sektora zadužene za bezbednost dece na internetu

Na skupu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu učesnici će predstaviti programe za poboljšanje bezbednosti dece na internetu i razvoj digitalne pismenosti, u skladu sa ovogodišnjim sloganom Dana bezbednog interneta „Budite promena: ujedinite se >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za bolji internet“.

Biće organizovan i panel o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu i institucionalnoj platformi za podizanje nivoa zaštite i bezbednosti dece prilikom korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija.

Na konferenciji učestvuju predstavnici državne uprave uključeni u pokretanje Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, kao i nevladine organizacije čiji su projekti odobreni na Javnom konkursu resornog ministarstva za dodelu sredstava za programe razvoja informacionog društva.

Konferenciju će u 12.00 časova otvoriti državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Matić: Svako treće dete žrtva zlostavljanja na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2017, 06:26

Svako treće dete u Srbiji na neki način bilo je žrtva zlostavljanja preko interneta, a čak svaka četvrta devojčica pristala je da se nađe sa nepoznatom osobom koju je upoznala preko društvenih mreža, izjavila je danas državna sekretarka Ministarstva trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić..."Samo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.