Superheroina, kiborg-umetnica i najveći prankster današnjice čekaju vas na Danima komunikacija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Mar.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superheroina, kiborg-umetnica i najveći prankster današnjice čekaju vas na Danima komunikacija

Prvih dana proleća hrvatska industrija tržišnih komunikacija seli se u Rovinj na Dane komunikacija. Nakon velike najave najveće zvezde, Sir Martina Sorrella, na festival dolazi još dvoje jedinstvenih predavača – najpoznatiji prankster OobahButler i prva kiborg-umetnica i aktivistkinja na svetu Moon Ribas.

Ono što je Banksy za modernu umetnost, to je, prema poznatom BBC-u, Oobah Butler za današnje novinarstvo”, izjavila je Dunja Ivana Ballon, direktorica programa festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << te dodala: “On je najpoznatiji prankster današnjice i uspešan novinar kojeg želimo na Danima komunikacija. Ispituje, ali ujedno i pomera granice. Svojim poduhvatima uspeo je da zavara pola sveta i prikupi milionsku publiku; njegov restoran The Shed bio je najugledniji restoran na TripAdvisoru – sve dok se nije otkrilo da on zapravo ne postoji.”

Ljudi generalno vole da primaju nagrade za svoj rad i trud, ali i ovde se Butler pokazao unikatnim. Nagradu časopisa The Drum “ContentCreatorof the Year for Online Media” preuzeo je ni više ni manje nego njegov dvojnik. A da je zavaravanje javnosti postala njegova specijalnost pokazao je i kada je lansirao lažni premiumbrend pantalona Georgio Peviani s kojim je došao sve do Paris Fashion Weeka.

Njegova tri kratka filma o ovim ekscentričnim poduhvatima na VICE-u su pogledana više od 130 miliona puta, a ako sve to zvuči previše čudno da bi bilo istinito, to je zato što je Butler to tako i osmislio.

Odnedavno je i autor knjige slikovitog naziva, “How I Bulls*hitedmyWay To Number 1“, a na pitanje zašto radi to što radi Butlerje izjavio: “Oduvek želim da činim neočekivano, unosim haos u staloženu atmosferu i prelazim granice apsurda.“ A hoće li nas u Rovinju iznenaditi ili možda šokirati, moraćete sami da otkrijete.

Dok je Oobah Butler pomerao granice tradicionalnog novinarstva, svet je brzinom munje dobio svoju prvu superheroinu, Moon Ribas. Ova španska kiborg-umetnica i aktivistkinja postala je svetski poznata zbog svoje jedinstvene supermoći – ona naime uz pomoć ugrađenog online seizmičkog senzora u stvarnom vremenu može doživeti vibracije i potrese koji se odvijaju bilo gde na planeti.

Ribas ohrabruje umetnike širom sveta da pomoću tehnologije unaprede svoj kreativni rad i otkriju nove načine izražavanja i komuniciranja svojih osećanja. Na Danima komunikacija, kroz razgovor s Davorom Bruketom, saznaćemo kako ona koristi tehnologiju u svrhu kreativnosti i umetnosti te šta savetuje kolegama umetnicima.

Davor Bruketa u susret spomenutom razgovoru izjavio je: “Gledajući u Moon Ribas gledamo u budućnost. Vrlo je verovatno da ćemo na neki način doživeti značajniju integraciju tehnologije u vlastita tela. Postoji puno skepse oko toga, ali to je evolucijska prilika da zaista postanemo novi oblik života.”

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetioca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posećenosti. Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com.

***

HURA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.


IAB Hrvatska:

IAB Hrvatska neprofitno je udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.