Styria Media Group završila poslovnu 2014. godinu sa gubitkom od 27,7 miliona evra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Jul.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Styria Media Group završila poslovnu 2014. godinu sa gubitkom od 27,7 miliona evra

BEČ – Austrijska medijska grupa Styria objavila je u sredu da je poslovnu 2014. godinu zaključila sa gubitkom najpre zbog otpisa nematerijalne imovine, te ulaganja i restrukturiranja i slabog rezultata osnovnog poslovanja u matičnoj Austriji i u Hrvatskoj

Grupa je prema saopštenju zaključila poslovnu godinu 2014. s gubitkom pre poreza od 27,7 miliona evra.

Prema podacima na internet stranici, Styrijin portfelj brendova obuhvata, između ostalog, austrijske listove Kleine >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Zeitung, Die Presse i WirtschaftBlatt, te hrvatski Večernji list, 24 sata i Poslovni dnevnik, časopise IQ, Moje zdravlje i VP magazin za vojnu istoriju i digitalne medije uključujući Popustolovac, Njuškalo i Gastro.hr.

Negativan rezultat proizišao je u prvom redu iz otpisa vrednosti kompanija„, stoji u saopštenju grupe.

Među dodatnim faktorima koji su uticali na poslovni rezultat izdvajaju i ulaganja u digitalna preduzeća (minus 8,2 miliona evra), vanredne troškove strateške reorganizacije grupe Styria i slabo operativno osnovno poslovanje (plus devet miliona evra) na glavnim tržištima Austriji i Hrvatskoj.

Konsolidovani prihodi na nivou grupe smanjili su se za 3,6 posto, na 327 miliona evra. Ako se uzmu u obzir i odgovarajući udeli u prihodima ostalih kompanija u Styrijinom vlasništvu, uključujući i one manjinske, prihodi su smanjeni za 1,5 posto, na 435 miliona evra, između ostalog i zbog povlačenja sa slovenačkog novinskog tržišta.

Rezultati za 2014. odražavaju stratešku transformaciju koja s jedne strane uključuje skupo restrukturiranje a s druge naznačuje značajna ulaganja u poslovanje okrenuto budućnosti„, tumači u saopštenju izvršni direktor Styrije Markus Mair.

U prvih šest meseci ove godine grupa Styria ponovo pokazuje pozitivne rezultate, navodi se u saopštenju.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.