Status:B92 najbolji sajt,radio i TV

Izvor: B92, 30.Dec.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Status:B92 najbolji sajt,radio i TV

Beograd -- B92 je najbolja TV stanica, medijski sajt i radio stanica, ocenili su novinari iz 40 redakcija u anketi magazina "Status".

U ovogodišnjoj, jedanaestoj po redu anketi magazina Status učestvovalo je blizu 200 novinara. Zanimljivo je da su ovu godinu u novinarstvu pozitivno obeležile, prvenstveno, žene.

Najbolji medijski sajt prema Statusovoj anketi je B92.net, a najbolja TV stanica je takođe B92, koja je bila na prvom mestu i prošle godine.

Radio B92 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, prema mišljenju novinara, najbolja radio stanica, a Kažiprst i Brakus od 3-5 su proglašene za najbolje radio emisije.

U kategoriji najbolje emisije, prva tri mesta su zauzele emisije sa B92, a to su Utisak nedelje, Vesti u 18.30, i Insajder.

Za Novinara godine izabrana je Suzana Trninić, autorka emisije Kažiprst, dok je na drugom mestu Ljubica Gojgić koja je prvo mesto zauzela prošle godine. Na trećem mestu je Danica Vučenić (RTV), dok je, osim ove tri dame, dobre kritike i dosta glasova dobila i autorka emisije Utisak nedelje - Olja Bećković.

Za TV lica izabrane su Olja Bećković, Suzana Trninić i Danica Vučenić.

U Statusovoj anketi za najbolje dnevne novine ocenje su na prvom mestu Danas, zatim Blic dok je Politika treća, dok su Vreme, Status i NIN zauzeli prve tri pozicije u kategoriji najbolje periodinčne (nedeljne, dvonedelje, mesečne) novine.

Teofil Pančić (Vreme), Svetislav Basara (Danas) i Dragoljub Žarković (Vreme) su po oceni ostalih kolega u 2012. godini imali najbolje novinske tekstove.

Kao najgore dnevne novine ocenjenu su Kurir, Informer i Alo, a najgore periodične Pečat, Skandal i Tabloid.

Drugu godinu za redom Dragan J. Vučićević je ocenjen kao "bruka za profesiju" s tim što je u 2012. godinu na toj poziciji kao urednik Informera. Slede ga Milomir Marić (TV Happy) i Saša Milovanović (Kurir).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Status: B92 najbolji sajt, radio i televizija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 31.Dec.2012, 11:37

ADVERTISER-SERBIA.COM / BEOGRAD - B92 je najbolja TV stanica, medijski sajt i radio stanica, ocenili su novinari iz 40 redakcija u anketi magazina Status >>> (Ključne reči: Suzana Trninić Kažiprst; Ljubica Gojgić; Danica Vučenić; Olja Bećković; Teofil Pančić; Svetislav Basara; Dragoljub...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.