Startuje Todorićeva platforma za elektronsku trgovinu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Jun.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Startuje Todorićeva platforma za elektronsku trgovinu

ZAGREB – Agrokorova platforma za elektronsku trgovinu, nazvana „A007″, kao regionalna oznaka kineske elektronske platforme Alibaba, startovaće krajem tekuće ili početkom naredne godine, najpre samo u Hrvatskoj a potom će obuhvatiti region

Glavni Agrokorov IT operativac i predsednik Uprave „mStart“ komunikacija, Mate Krpan, izjavio je da su odabrali tehnološko rešenje „SAP hybris“, a reč je o softveru koji povezuje upravljanje podacima o korisnicima, kontekstualni marketing >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i povezivanje svih kanala prodaje, prenosi Poslovni dnevnik.

Krpan ističe da će prvo krenuti s Hrvatskom, a da će kasnije pokriti ceo region. Prema njegovim rečima, ponuda nove trgovine putem inerneta neće biti ograničena samo na ono što prodaju Konzum i Merkator, već će u ponudi biti i potrošačka elektronika i drugi proizvodi.

Predsednik koncerna Agrokor, Ivica Todorić, u februaru je najavio projekat „A007″ kao potencijalno budući najvredniji deo svog poslovnog carstva.

Kako se navodi, ovaj projekat neće značiti samo novu internet trgovinu već i novi pristup prodaji. To uključuje i usluge poput kupovine preko interneta i zatim preuzimanje zapakovane robe u jednom od Konzuma. Zasad ta usluga ima mali udeo u onlajn prodaji Konzuma, ali je među najbrže rastućima.

Uz to, Konzum je nedavno obelodanio da 10 odsto ukupne onlajn prodaje ostvaruje preko mobilnih aplikacija na mobilnim telefonima i tabletima i da, na primer, u BiH, njihovu veb trgovinu koriste čak i iseljenici.

Kako navodi portal, Agrokor je kao pripremu za projekt „A007″ početkom godine zaposlio sedam stručnjaka za digitalni marketing u regionu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.