Srpski dokumentarac „Dugo putovanje u rat“ na top 10 listama Netflix-a u Evropi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jul.2022, 15:58

Srpski dokumentarac „Dugo putovanje u rat“ na top 10 listama Netflix-a u Evropi

Film je najbolje plasiran u Sloveniji, na Islandu, u Švedskoj, Finskoj i Danskoj i to – između petog i sedmog mesta, navodi producentska kuća Paradox film. Veliku gledanost ovo ostvarenje ima i u Hrvatskoj.

Naš film koji govori o uzrocima koji su doveli do Prvog svetskog rata, od prošle nedelje prikazuje se u 30 zemalja Evrope, gde Netflix ukupno ima oko 70 miliona pretplatnika. Film će se prikazivati u periodu od pet godina.

Film je nastao uz podršku Ministarstva kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i Filmskog centra Srbije, u produkciji Paradox Filma iz Beograda, 2018. godine. U filmu učestvuju: Džon Rol, Hju Stron, Žorž-Anri Sutu, Oleg Ajrapetov, Lotar Hebelt, Anika Mombauer, Dominik Liven, Žan-Pol Bled, Alan Sked, Štig Ferster i Dušan Bataković.

„Dugo putovanje u rat“ je nagrađivan na međunarodnim festivalima u inostranstvu i prikazivan na svim kontinentima, uključujući Univerzitet u Tokiju i Smithsonian institut u Vašingtonu.

Netflix je počeo sa emitovanjem ovog filma u 30 evropskih zemalja na godišnjicu atentata u Sarajevu, 28. juna.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.