Izvor: Luftika.rs, 20.Sep.2023, 22:05

Srbin se odrekao korena i postao legenda Hrvatske, do 22. godine radio kao automehaničar i pušio dve kutije cigara

Fudbaler Dado Pršo koji se odrekao srpskog imena nekada je bio automehaničar, a onda se sve promenilo.
Jedan od najboljih ovdašnjih fudbalera s početka 21. veka jeste bivši hrvatski reprezentativac Dado Pršo, osim fudbalskih uspeha, javnost je zainteresovana i za njegov privatni život, budući da ima zanimljive detalhe iz istog.
Njegovo pravo ime je zapravo Miladin, a iako je igrao za „kockaste“ reč je o Srbinu iz Zadra, odnosno malog mesta Obrovac, gde je živeo sa ocem Radetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i majkom Nadom, piše Stil.
Do 22. godine je živeo i radio kao automehaničar, a onda je postao fudbalska ikona.
Rođen je 1974. godine u blizini Zadra, a kada je počeo rat otišao je u Ruen na severu Francuske, a roditelji su se preselili u Bačku Topolu. Pre nego što je stigao u Monako imao je 100 kilograma, pio je i pušio cigarete.
– Pušio je više od dve kutije cigareta dnevno. Svako veče pio bi pivo i šnaps u jednoj od birtija u blizini svog malenog stana. Kao i drugi radnici, svoje probleme otpuhivao je u dimu cigareta – napisao je portal Goal.com. kada je stigao u Ruen kao izbeglica sa 19 godina.
Osim problema sa viškom kilograma, imao je problem i sa alkoholom.
Dok je igrao za amaterske klubove, niko nije ni slutio da će 2003. godine zaigrati sa Monakom u Ligi šampiona. Tada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.
Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste da se baš u tom periodu odrekao srpskog imena, a nakon ženidbe sa Kerol, dobio je francuski pasoš i rešio da promeni ime u Dado, budući da je svakako bio prepoznatljiviji po nadimku.
– Ja sam Hrvat, presrećan sam što sam dobio majicu s hrvatskim grbom i što sam mogao Hrvatskoj nešto malo doneti. Ja sam Hrvat, sve ostalo su glupost – rekao je jednom u demantu slovenačkim medijima.
Ljubav mu promenila život – Prilikom jednog opijanja, život mu se konačno promenio. Kroz dno čaše video je, kako sam kaže, „ljubav svog života.
Mlada Francuskinja Kerol bila mu je spas i uz nju se preporodio. Smršao je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i vikende je ponovno provodio na fudbalskom igralištu.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.