Sportski automobil iz Avganistana predstavljen na sajmu u Kataru VIDEO

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 17:54

Sportski automobil iz Avganistana predstavljen na sajmu u Kataru VIDEO

Prvi sportski auto nastao u ovoj ratovima razorenoj zemlji.

Prvi sportski automobil proizveden u Avganistanu izložen je na Međunarodnom sajmu automobila u Dohi, glavnom gradu Katara, gde su predstavljeni najnoviji dometi u dizajnu i tehnologiji u automobilskoj industriji, piše Klix.ba. Vozilo nosi oznaku The Helmet.

Mohamed Riza Ahmadi, izvršni direktor kompanije Entop, rekao je da je posle mnogo napora uspeo da automobil proizveden u Avganistanu prebaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovu međunarodnu izložbu u Kataru.

"Legendarna ptica koja ima odgovor na sva pitanja...", opisao je automobil Mohamed Riza Ahmadi.

Tehnički detalji nisu zvanično saopšteni, ali se navodi da je automobil napravljen od ostataka vozila i tehnike koje su za sobom ostavile američka vojska i snage NATO nakon povlačenja iz Avganistana 2021, kao što su terenska vozila, generatori, frižideri, pa čak i komponente helikoptera.

Za pogon je upotrebljen 4-cilindarski motor iz Toyotinog modela Corolla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OPASNA MAŠINA: Sportski automobil iz Avganistana predstavljen na sajmu u Kataru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023

Prvi sportski auto nastao u ovoj ratovima razorenoj zemlji...Prvi sportski automobil proizveden u Avganistanu izložen je na Međunarodnom sajmu automobila u Dohi, glavnom gradu Katara, gde su predstavljeni najnoviji dometi u dizajnu i tehnologiji u automobilskoj industriji. Vozilo nosi oznaku The Helmet...Mohamed...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.