Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele da nauče kako se brendira lokalni proizvod

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Avg.2022, 16:14

Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele da nauče kako se brendira lokalni proizvod

U sklopu programa koji sprovodi Udruga Sonda za promociju kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice u saradnji sa Zajednicom Talijana Vižinada, učesnici i učesnice radionica imaće prilike da uče o važnosti i načinima razvoja brendova, što će im pomoći pri plasmanu njihovih proizvoda i usluga na tržište. Mentorsku podršku pružaju stručnjaci iz Studija Sonda, međunarodno nagrađivanog kreativnog studija iza kojeg stoji više od 20 godina rada u oblasti dizajna >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i razvoja brendova. Za učestvovanje nije potrebno predznanje, niti prethodno iskustvo, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad.

Radom na realnom proizvodu, kroz ovaj program edukacija preduzetnicima i preduzetnicama mlađe životne dobi omogućava sticanje znanja o produkciji kreativnih rešenja, radu na prepoznatljivosti brenda i tržišnom pozicioniranju. Ujedno, ovakvi programi pokazuju kako kreativnost može biti visoko efikasna i da veoma pozitivno utiče na razvoj zajednice u sociološkom, kulturnom i ekonomskom pogledu. Brendovi, naročito oni u lokalnoj zajednici, važni su jer nose i deo kulturnog nasleđa i tradicije, a često se nasleđuju kroz generacije. Zato, se ovim projektom želi na realnom primeru podučiti kako zadržati identitete svog kraja, a opet da budu tržišno relevantni. Kroz stručne edukacije namera je pozitivno uticati na osnaživanje lokalnih postojećih i budućih brendova.

Radionice će se održavati u periodu od 6. septembra do 4. oktobra, jednom nedeljno, u prostorijama Sonda kreativnog centra u Vižinadi. Predviđeno trajanje radionica je od 2 do 4 sata, u unapred dogovorenim terminima u poslepodnevnim satima (17-21). Program je besplatan, a podijeljen je u sedam faza te uključuje predavanja/radionice i praktične zadatke. Namenjen je punoletnim osobama i za njega nije predviđena naknada.

Za učestvovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavu koja je dostupna ovde: PRIJAVA. Rok za slanje prijave je 14. avgust u 23.59. Svi zainteresovani koji se mogu obvezati na uslove učestvovanja više informacija mogu pronaći na www.udrugasonda.hr.

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Zaklade Istra – Fondazione Istria iz sredstava Fonda gradova i opština u okviru konkursa „Mali projekti za bolje sutra“.

O Sondi

Udruga Sonda osnovana je ciljem da dokaže visoku efikasnost kreativnosti i njen izuzetno pozitivan uticaj na razvoj zajednice, u sociološkom i ekonomskom pogledu. U ostvarenju tog cilja, Udruga kreativnost čini dostupnom svakom zainteresovanom pojedincu, stvarajući s njim i sa širom zajednicom relevantne proizvode, projekte i programe usmerene ka jačanju saradnje i stvaranju boljeg društva. Udruga deluje u inspirativnoj sredini opštine Vižinada u središtu poluostrva Istra, s pogledom na brežuljke, vinograde i dolinu reke Mirne. Od 2021. uređuje program Sonda Kreativnog centra kako bi se kroz njegov rad omogućilo uključivanje lokalne zajednice, ali i šire javnosti u proces kreiranja i stvaranja te na taj način razvijalo konstruktivno i kreativno društvo – društvo ideja.


O Zajednici Talijana Vižinada

Zajednica Talijana aktivno je uključena u život Vižinade od 1992. godine te do danas broji 250 članova, a njen značaj za zajednicu je neosporan. Svojim radom Zajednica Talijana redovno obogaćuje društveni život Vižinade aktivnostima koje su u stalnom uzletu, a namijenjene svim starosnim grupama te uključuju brojne kulturno-umetničke događaje.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.