Skrivene plaže i kupališta Srbije pravi su raj na zemlji i idealna opcija za vikend beg (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 18.Jul.2023, 15:15

Skrivene plaže i kupališta Srbije pravi su raj na zemlji i idealna opcija za vikend beg (FOTO)

Nekoliko tropskih dana u junu pokazalo nam je da je leti spas u vodi ili bar kraj vode.
More je daleko, ali možete da skoknete do nekog skrivenih dragulja u našoj zemlji. A ima ih.
Plaža Žuta stena Ova plaža na Rzavu, kako piše Nova.rs, nalazi se na udaljenosti od dva kilometra od centra grada. Zbog širine i dubine korita veoma je atraktivna za kupanje, a zbog česte muzike uživo, idealna je za popodnevno uživanje.







>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
View this post on Instagram


















A post shared by Bogatstvo Srbije (@bogatstvosrbije)


Dag Banjica Da li ste znali da Srbija ima izvorište lekovite vode gde je voda tokom cele godine oko 29 stepeni? To je i razlog zašto je ovo mesto posećeno tokom cele godine.
Dag Banjica, omiljeno izletište i kupalište svih Piroćanaca, nalazi se na samo četiri kilometra od centra Pirota. Do nje je najlakše doći iz sela Gradašnica – tamo ostavite automobil, staza je lepo obeležena i čeka vas oko dva i po kilometra šetnje kroz prelep kanjon Gradašničke reke.








View this post on Instagram


















A post shared by Gde za vikend? Srbija u (@vikend.beg)


Rajsko kupalište ispod Magliča A tvrđava Maglič, svojevrsni srpski Kamelot, bezbedno je ušuškana u toplom zagrljaju centralne Srbije. Kada uđete u dolinu Ibra, sve brige i sav stres gradskog života ostaju iza vas, a pred vama se jedan za drugim smenjuju beskrajni i bajkoviti pejzaži.








View this post on Instagram


















A post shared by Gde za vikend? Srbija u (@vikend.beg)


Vračevgajsko jezero Evo jedne lepe plaže, kristalno čiste vode. Vračevgajsko jezero je samo jedno od sedam jezera koje ima Bela Crkva.
Oko ovog mesta ima sedam većih jezera i više manjih. Glavno ili Gradsko jezero najbliže gradu, ima vikend i kamp-naselje, restorani i skakaonice, tu su i Šaransko jezero, Šljunkara, Novo jezero i Malo jezero, čiji je turistički potencijal još uvek nedovoljno razvijen. Odlikuju se netaknutom pirodom, ali nisu prilagođena za kupanje.
A Vračevgajsko jezero ima uređeno kamp-naselje, koje može da primi oko 200 turista.








View this post on Instagram


















A post shared by Gde za vikend? Srbija u (@vikend.beg)


Milivska klisura Izletište je lepo uređeno, izgrađeno je nekoliko mosta preko reke, postavljene su drvene klupe, izgrađen je konak sa velikom pokrivenom terasom za slučaj da padne kiša. Iza konaka se nalazi pećina koja je prohodna nekih desetak metara. Između konaka i pećine se nalazi izvor reke Milive, jasno se vidi kako iz zemlje izbija voda i otiče dalje niz korito reke. Na brdu iznad je sagrađena crkva pored koje se nalaze dva groba iz srednjeg veka. Lokalno stanovništvo smatra da je ovde bio manastir Miliva po kom je selo dobilo ime, navodi Nova.rs.








View this post on Instagram


















A post shared by Gde za vikend? Srbija u (@vikend.beg)


5 najlepših kupališta Srbije na kojima ćete preboleti more (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Najlepše plaže Grčke: Da li ste trenutno u blizini?

Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Jul.2023

Vaš portfolio putovanja nije završen, ako niste posetili bar jednu od ovih 10 neverovatnih plaža u Grčkoj. Tirkizno more, kristalno čisto more, dugačke peščane obale, zadivljujući pejzaži – ovo su najlepše plaže Grčke Jedan od glavnih razloga za posetu Grčkoj je kupanje u njenom neuporedivom,...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.