Sejšeli: Idealna kombinacija romantike i avanture

Izvor: Luftika.rs, 01.Jul.2023, 11:50

Sejšeli: Idealna kombinacija romantike i avanture

Sejšeli je destinacija iz snova koja oduzima dah svojim prirodnim lepotom, netaknutim plažama i romantičnom atmosferom. Za sve zaljubljene parove koji traže raj na zemlji, ova ostrva u Indijskom okeanu pružaju savršenu kulisu za nezaboravno romantično putovanje. Sejšeli su oaza mira i ljubavi koja vas poziva da se prepustite strastvenim trenucima i stvorite trajne uspomene.
Raj u Indijskom okeanu
Sejšeli su država sa 115 ostrva u Indijskom okeanu. Neka ostrva su nastala >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << od korala, a druga kada su se ružičaste granitne gromade podigle iz dubina okeana. Upravo su te džinovske gromade i nestvarne plaže ono što ih čini nadaleko poznatim. Često se za Sejšele kažu da su raj na zemlji, ali i ispod zemlje, posebno za ronioce, jer je vreme skoro uvek pogodno za ronjenje. Temperatura vazduha ne pada ispod 26°C i ne prelazi 32°C, a voda je 28°C tokom cele godine i nema vetrova. Ne postoji posebna kišna sezona, tako da možete da ih posetite bilo kada. Čak i u „niskoj sezoni“ kiše su retke, „na oblak“ i ne utiču na temperaturu vazduha ili mora.
Ako posetite ova ostrva koristeći samo organizovane transfere u organizaciji turističkih agencija i sve vreme provedete na teritoriji hotela, sve što ćete videti su plaže nadrealne lepote i bujne džungle. Međutim, tek ako napustite ušuškanost svog hotela, imaćete poseban doživljaj ostrva.
Priroda je neverovatno lepa na Sejšelima. Prozirna voda sa bogatim morskim svetom i netaknutim koralima, džungla puna ptica, privuče oko 200.000 turista godišnje. Jasno je zašto su Sejšeli postali poznati kao destinacija za venčanja i medeni mesec.
Idealni za medeni mesec
Sejšeli su često na vrhu liste destinacija za medeni mesec, a postoji mnogo razloga zašto je to tako. Prvo, njihova izolacija i osećaj privatnosti pružaju parovima mogućnost da uživaju u trenucima samo za sebe, daleko od svakodnevnog stresa i gužve. Romantične plaže sa belim peskom, tirkiznim vodama i zapanjujućim zalascima sunca stvaraju romantičnu atmosferu koja se dugo pamti i ostavlja bez daha.
Sejšeli takođe nude širok spektar aktivnosti koje će upotpuniti medeni mesec za parove koji su željne avanture. Ronjenje ili gnjurenje pružaju priliku za istraživanje fascinantnog podvodnog svijeta ispunjenog šarenim koraljnim grebenima i egzotičnim morskim životom. Romantično šetnje po plaži, vožnje kajacima ili jedrenje na dasci pružaju parovima priliku da zajedno stvaraju nezaboravne trenutke.
Uživanje u luksuznom medenom mesecu na Sejšelima pruža parovima neverovatno iskustvo, oduševavajući prirodnim ljepotom, romantikom i vrhunskom uslugom. Svi ovi rizorti pružaju jedinstvenu i ekskluzivnu atmosferu koja će upotpuniti nezaboravan medeni mesec.
Zašto se venčati u inostranstvu?
Nema te devojčice koja ne sanja o danu svog venčanja – balskoj haljini, proslavi u zamku sa stotinama zvanica. Kasnije u životu shvatite da na ovaj način venčanje može postati slavlje za druge, a ne za vas. Što više razmišljate o tome, možda dođete do zaključka da tradicionalna venčanja uopšte nisu za vas. Razmišljanje o svim bizarnim detaljima za venčanje nije nešto što sve nas interesuje. A možda vaši planovi ne uključuju tradicionalne običaje i uvek isti muzički repertoar. Ili možda građansku ceremoniju gde matičarka čita čuvene reči Duška Radovića da „brak treba ljubomorno čuvati“.  Možda vi želite nešto totalno drugačije. 

Ideja o destinacijskom venčanju je nastala upravo zbog vraćanja korenima u ceremoniji venčanja. Ceremonija venčanja treba da odražava ljubav i zavete koje mladenci jedni drugima daju za ceo život, kao i da bude jedno romantično iskustvo bez stresa. 
Venčanje na Sejšelima je upravo tako. Ako na sve dodamo i to da se venčanje na Sejšelima priznaje u većini evropskih zemalja, nema boljeg razloga da ceremoniju i medeni mesec organizujete baš ovde. 
Venčanje na Sejšelima
Hoteli na Sejšelima nude poseban paket usluga za one koji su odlučili da u okviru hotela, na plaži, obnove zavete ili organizuju ceremoniju. Na zajedničkom sastanku sa organizatorom možete da usaglasite šta želite, a potom je sve u rukama veštih službenika. Veliko iskustvo u organizacijama znači samo jedno – venčanje bez apsolutno nikakvih briga, razrađeno do najsitnijih detalja.
Fotografije, romantična večera pod zvezdanim nebom, muzika, latice od ruža na krevetu, šampanjac – toliko je sve do detalja isplanirano, baš onako kako želite, da ćete imati utisak kao da vam neko čita misli!
A šta je sa medenim mesecom?
Možda ne biste da idključite svoju porodicu i prijatelje na samoj ceremoniji venčanja, ali medeni mesec je svakako prilika da pobegnete što dalje i na pravi način započnete zajedničko životno putovanje. Još ako niste od onih parova koji bi samo leškarili i uživali u lepim prizorima tirkiznih nijansi mora, evo šta vas još čeka na vašem romantičnom putovanju na Sejšelima.
Netaknuta priroda Sejšeli su poznati po svojim netaknutim plažama, tirkiznim vodama i bujnom zelenilu. Ovo je raj za ljubitelje prirode i oaza mira koja pruža osećaj izolacije i bijega od svakodnevnog stresa. Čak i romantični parovi cene lepotu prirode i pronalaze svoje mesto pod suncem na Sejšelima. Ovde se nalaze izuzetni nacionalni parkovi gde možete da uživate u biodiverzitetu koga nema kod kuće.
Izbor luksuznih rizorta Sejšeli imaju širok izbor luksuznih rizorta koji pružaju vrhunsku uslugu uz veoma zanimljive sadržaje. Romantični parovi uživaju u luksuznom smeštaju, privatnim bazenima, vrhunskim spa centrima i ekskluzivnim gastronomskim iskustvima. Budite sigurni da Sejšeli imaju rizorte koji zadovoljavaju visoke standarde mladih parova i pružaju im osećaj VIP tretmana.

Aktivnosti na otvorenom Mladi ljudi koji vole aktivan odmor takođe pronalaze svoje mesto na Sejšelima. Mogu se baviti raznim aktivnostima kao što su ronjenje, snorkeling, vožnja kajakom, jedrenje na dasci i istraživanje prekrasnih prirodnih rezervata. Sejšeli pružaju priliku za avanturu i istraživanje za one koji žele više od prostog ležanja na plaži.

Egzotična i autentična iskustva Sejšeli su idealni za one koji cene autentična putovanja i upoznavanje različitih kultura. Imaju bogatu kreolsku kulturu koju turisti mogu istražiti kroz posete lokalnim selima, učestvujući u tradicionalnim običajima i degustaciju lokalne kuhinje. Ovo iskustvo pruža dublji uvid u ovdašnji život i baš ta integracija sa lokalnom kulturom čini vaše putovanje nezaboravnim.
Za koju god varijantu da se opredelite, samo venčanje ili medeni mesec, budite sigurni da su Sejšeli pravo mesto za sve.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.