Saopštenje kompanije SBB: Udruženje “Efektiva” kao i vlast identičnim neistinama napada SBB

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Sep.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje kompanije SBB: Udruženje “Efektiva” kao i vlast identičnim neistinama napada SBB

„I pored toga organizacija „Efektiva“ javno je optužila samo kompaniju SBB u maniru najgorih tabloida i pokrenula postupak, zahtevajući intervenciju države zbog kako navode „sumnje“ u obavljanje „nepoštene poslovne prakse“.

Ovo saopštenje udruženja „Efektiva“ kod nas izaziva opravdanu sumnju da je reč o nastavku koordinisanih napada na kompaniju SBB. Čudi sličnost argumentacije između državnih činovnika poput Gorana Vesića i Efektive. Predsednik Efektive >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Dejan Gavrilović da je imao dobu nameru našao bi za shodno da se sa svojim timom obrati upravo kompaniji SBB, ukoliko imaju bilo kakvu sumnju da su se negde na terenu pojavile nepravilnosti, umesto što se laički pozvao na ono što je pročitao u medijima i nakon kako tvrde obraćanja nekoliko desetina građana,“ navodi se u saopštenju.

„SBB 24 sata dnevno odgovara na primedbu svakog svog korisnika i Efektiva je i to da je želela mogla da poveri. Ali upravo objašnjenje da su postupak pokrenuli samo zbog obraćanja korisnika iz SBB, pokazuje upravo nameru da se nanese šteta samo jednoj kompaniji, jer ova organizacija nije izvršila proveru svih kablovskih operatera kako bi se svi potrošači bili u istom položaju. Na identičan način struju za napajanje kablovskog sistema troše i Telekom i kablovski operateri u njihovom vlasništvu.

Čudi nas baš zato da jedna organizacija napada samo jednu kompaniju, što je u potpunoj suprotnosti sa zaštitom poštrošača, ukoliko se ima u vidu da svi kablovski operateri funkcionišu na isti način.

Podsećamo da udruženje “Efektiva” koja je zastupala građane koji su uzeli kredite u švajcarskim francima nije postupala ovako selektivno, već su obuhvatali postupkom veliki broj banaka.

Smatramo da građanima i javnosti udruženje “Efektiva” treba da objasni takav način selektivnog ponašanja, jer nas ovakvo njihovo postupanje uverava da tu nema govora o zaštiti potrošača već o njihovom učešću i doprinosu orkestriranom napadu na kompaniju SBB neistinama,“ stoji u saopšenju.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

SBB: Neistinite optužbe udruženja Efektiva

Izvor: Beta, 18.Sep.2019, 12:38

Kablovski operater SBB je danas saopštio da ima identičnu praksu poslovanja kao i svi ostali kablovski operatori u Srbiji, a da je udruženje "Efektiva" javno optužila samo SBB "u maniru najgorih tabloida" i pokrenula postupak, zahtevajući intervenciju države zbog, kako navode, "sumnje u obavljanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.