Saopštenje United Grupe o investicionoj arbitraži protiv Srbije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Mar.2021, 12:48

Saopštenje United Grupe o investicionoj arbitraži protiv Srbije

United Grupa i dve njene kompanije podnele su arbitražni zahtev protiv države Srbije Međunarodnom centru za rešavanje investicionih sporova (ICSID) u Vašingtonu

United Grupa, sa sedištem u Holandiji, tvrdi da je Srbija prekršila nekoliko obaveza bilateralnog sporazuma o investiranju sa Holandijom – vezanih za podsticaje i uzajamnu zaštitu investicija između dve zemlje.

Počev od 2014. godine, United Grupa je na udaru brojnih neosnovanih i diskriminatornih mera sprovedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << od strane srpskih vlasti i državnih institucija. One se sprovode u okviru intenzivne i orkestrirane kampanje koje su imale za cilj smanjenje tržišnog učešća SBB kompanije, telekomunikaciong operatora United Grupe u Srbiji i za promociju i sprovođenje interesa kompanije Telekom Srbija.

United Grupa je podnela zahtev za arbitražu kako bi zaštitila investicije kompanije u Srbiji, budući da Vlada Srbije nije odgovorila na raniji zahtev da se spor reši sporazumno.

Strane će imenovati arbitre i nastaviti sa pismenim podnescima.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, pored SBB kompanije u Srbiji posluju i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

O United Grupi:

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 miliona korisnika i više od 12.500 zaposlenih. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima.

Tokom dve decenije od osnivanja United Grupa je preuzela i uspešno integrisala više od 100 kompanija u svoju strukturu. Ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. United Grupa je u vlasništvu kompanije BC Partners, jedne od najvećih svetskih investicionih kompanija, od marta 2019.

Za više informacija posetite united.group

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.