SVEN WILKE, Financer.com: „PR-u je potreban PR“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Maj.2022, 14:30

SVEN WILKE, Financer.com: „PR-u je potreban PR“

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR Conference

– Naslov mog predavanja je „Značaj SEO za komunikacije“. SEO je skraćenica za optimizaciju pretraživača i predstavlja proces privlačenja neplaćenih, organskih posetilaca na našu veb lokaciju.

Pošto 93% svih onlajn iskustava počinje pomoću pretraživača, za preduzeća je ključno da kreiraju sadržaj na način koji ih čini vidljivim na Google-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Ne samo da SEO povećava našu vidljivost, već i broj konverzija. Štaviše, to je moćan alat za brendiranje.

Pored diskusije zašto je SEO bitan, predavanja daju uvid u najvažnije faktore rangiranja Google-a. Posetioci predavanja će se upoznati i sa primenjivim strategijama koje se mogu koristiti za poboljšanje njihovog rangiranja.

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni problemi sa kojima se PR susreće?

– Lično, vidim da razvoj PR-a ide u oba smera – pozitivnom i negativnom. Aspekt zbog kojeg PR industrija može biti zadovoljna je da su preduzeća i organizacije prepoznala značaj PR-a. Više nego ikad, korporacije su svesne pozitivnih ishoda uspešne PR strategije. Ova svest se možda razvila jer je mnogo preduzeća pretrpelo katastrofalne posledice zbog nedostatka komunikacije. S druge strane, uprkos svom značaju, a to bi moglo zvučati ironično, PR-u je potreban PR.

Komunikacija je veoma dinamična oblast sa novim kanalima komunikacije koji se svakodnevno pojavljuju i PR stalno treba da se prilagođava ovoj dinamici i da se nađe unutar te dinamike.

Tu delimično vidim najveći problem sa kojim se PR profesionalci suočavaju. U vremenima „preopterećenosti informacijama“ i kratkog trajanja pažnje publike, postaje sve teže kreirati poruku koja će stvoriti vredan i dugotrajan uticaj. Jednom kada je ova poruka napravljena, takođe je teško izabrati odgovarajući kanal komunikacije i osigurati da zaista dođe do publike.

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

Prvo, uspešan PR profesionalac treba da ima odlične komunikacijske veštine u smislu pisanja i izražavanja. Međutim, odlična komunikacija se odnosi i na međuljudske veštine koje omogućavaju profesionalcu da gradi i održava odnose. Osim toga, važno je imati razvijen senzibilitet koji nam omogućava da razumemo problem (klijenta i situacije) i da ga pravilno rešimo.

Još jedna bitna karakteristika uspešnog PR profesionalca je strateško razmišljanje. Pomaže nam da identifikujemo ključnu publiku i postavljanje ciljeva.

Komunikacija nije jednokratna, već proces koji treba da se prođe. Strateško razmišljanje nam pomaže da razumemo efekat poruke i moguće ishode.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, suštinska karakteristika je kreativno razmišljanje. Zašto? Budući da kreativnost pobeđuje na pičevima, ona može pobediti konkurente sa većim budžetima, zavredeti više pažnje i održati našu publiku opčinjenom izgradnjom emocionalne veze.

Uputite poziv potencijalnim posetiocima da posete ovogodišnju PRO PR Conference

PRO PR konferencija je jedinstven događaj na ovim prostorima koji okuplja međunarodne profesionalce iz svih delatnosti. Konferencija ne samo da doprinosi boljem razumevanju komunikacijskih procesa, već i oprema svoje učesnike vrednim veštinama koje dovode do poboljšanog brendiranja i možda većeg prihoda.

Ako su vam potrebni praktični saveti koji će pomoći vašem poslovanju da oblikuje bolje sutra, PRO PR je pravo mesto.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.