[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Feb.2024, 13:39

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Na koje marketinške aktivnosti ste stavili akcenat u 2023?

– Ključni projekat kompanije REHAU Srbija bio je otvaranje prodajnog salona i Showroom-a na Novom Beogradu. To je za nas bio veliki i važan zadatak, ali i značajan iskorak za celu ovu industriju. Mi smo prva i jedina kompanija u građevinskom sektoru, koja je otvorila integrisani Showroom sa preko 50 najznačajnijih eksponata iz proizvodnog programa, svih naših divizija. S tim u vezi, veliki deo sprovedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << aktivnosti ticao se upravo organizacije i komunikacije otvaranja. Samo otvaranje salona pratio je veliki četvorodnevni događaj, tokom kojeg smo ugostili skoro 450 partnera i prijatelja kompanije.

Takođe, prethodna godina za nas je bila značajna zbog lansiranja premium prozorskog sistema ARTEVO, koji je nedavno osvojio prestižnu nagradu „German Design Award 2024“, u kategoriji „Izvanredni dizajn proizvoda“.

ARTEVO kampanju započeli smo velikim „launch“ događajem u Erlangenu, gde smo okupili gotovo 200 partnera iz regiona, iz različitih grana građevinske industrije.

Osim BTL-a i korporativnog PR-a, tokom cele godine bili smo prisutni na digitalnim kanalima komunikacije, koje je dalo izuzetne rezultate.

Na koju vrstu marketinških aktivnosti ćete staviti akcenat u 2024. godini: novi proizvodi, cenovna politika, distribucija ili promotivne aktivnosti?

– Biće to miks B2B i B2C aktivnosti. Prvenstveno, nastavljamo sa digitalnim oglašavanjem, kao jednim od najrelevantnijih kanala komunikacije za nas. Kada je reč o novim proizvodima, u fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi: ARTEVO i SLINOVA. Veliki akcenat stavljamo na organizaciju događaja i akademija za naše ključne stejkholdere. Tako je prvi u nizu najveći svetski sajam za prozore i vrata, Fensterbau Frontale 2024, u Nemačkoj.

Pored toga, imamo veliku želju da pokrenemo regionalnu, društveno značajnu kampanju.

Verujemo da je snaga REHAU-a u Srbiji i regionu tolika da može da pomogne i pridruži se inicijativama koje su plemenite i korisne društvu u kojem poslujemo.

Ovogodišnji plan aktivnosti značajno će se osloniti i na proslavu 75 godina postojanja kompanije globalno i 25 godina poslovanja u Srbiji. Potrudićemo se da osiguramo kontinuirano prisustvo u medijima, tokom cele godine, i da na pravi način i sa pravom i personalizovanom porukom dođemo do ciljnih grupa i naših persona u digitalnom marketingu.

Koje probleme u funkcionisanju vašeg kompanijskog marketinga ste prepoznali u 2023. godini? Dajte predloge za njihovo razrešenje

– Naša kompanija odlikuje se visokom agilnošću, pa u situacijama kada primetimo izazove tokom planiranja ili analize, uključujući i marketinški sektor, reagujemo brzo i rešavamo nedostatke kako bismo održali optimalan tok poslovanja. To je bio i slučaj sa REHAU Connect digitalnom platformom, sa kojom smo krenuli hrabro i optimistično, probleme rešavali paralelno sa generisanjem lead-ova, a danas možemo da se pohvalimo velikim znanjem u ovoj oblasti i inovacijom koja je rešila deo problema naših partnera. Iz tog razloga, danas, uz REHAU Connect u samo nekoliko koraka možete dobiti personalizovanu ponudu za prozore i vrata prema vašoj želji, od REHAU partnera u vašoj blizini.

Najveća snaga REHAU kompanije jeste tim koji je stabilan, koga čine kvalitetni i autentični ljudi pre svega, a onda i izuzetni profesionalci, čiji je prosek staža u našoj kompaniji više od 12 godina.

Konkretno, to je glavni razlog zašto divizija prozorskih rešenja ostvaruje izvanredne rezultate u jugoistočnoj Evropi.

Zadatak našeg marketing tima jeste da poveća „brand awareness“, maksimizuje vidljivost i prisustvo brenda, kao i da na najbolji način plasira inovacije, kako bi na kraju lanca oduševilepartnere i krajnje kupce i bile njihov izbor. Danas smo svi online i svako ko renovira, gradi kuću ili poslovni objekat uglavnom većinu detalja proveri na internetu. Iz tog razloga, rešenje za brojne izazove vidim u digitalnim uslugama i kanalima komunikacije. Međutim, znamo da su istraživanja tržišta i analitika preduslov dobrog poslovanja i uspešnih marketing kampanja. Ako uz to dodate kreativnost i hrabrost za sprovođenje novih ideja, uspeh sigurno neće izostati.

Koja su vaša očekivanja kad su u pitanju trendovi u oblasti marketinga, advertajzinga i medija u 2024. godini?

– Globalna studija koju je sproveo „Zeno“ pokazala je da potrošači i krajnji kupci kupuju 4 do 6 puta više proizvode i usluge kompanije, u čiju svrhu veruju i čije vrednosti dele. U tom smislu, „purpose driven marketing“ ostaje najvažniji trend i postulat za nas marketare.

AR nastavlja svoju ekspanziju, video ostaje dominantan format, a hibridni događaji u fokusu, tako da ne očekujem revolucionarnu godinu po pitanju trendova.

Naprotiv, mislim da će ovo biti godina u kojoj ćemo trošiti iste budžete, u manje ili više sličnom medijskom miksu. A onda, poznajući naš mentalitet, još više ćemo biti kreativni, jer mi uglavnom tako i reagujemo na krize. Ovo je godina velikih povoda, pre svega naših globalnih i lokalnih jubileja, ali i Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva u fudbalu. To odgovara našoj branši, jer znamo gde su muškarci. Gledaće sport, sigurno.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

MTU Maintenance Serbia: Okončan još jedan ključni preduslov globalnom poslovanju iz Nove Pazove – dobijeni FAA, EASA i kineski sertifikati

Izvor: TangoSix.rs, 21.Feb.2024, 12:12

Kako je danas saopštila kompanija MTU Maintenance Serbia, deo aktivnosti kompanije u 2023. godini bio je posvećen dobijanju ključnih međunarodnih sertifikata, među kojima su najbitnija odobrenja od evropskih i američkih vazduhoplovnih vlasti. Ovo je omogućilo punu poslovnu funkcionalnost najveće...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.