[SEE MARKETING 2023/24] MILICA ĐUKIĆ, Baby Food Factory: „Baby Food Factory nastavlja i ove godine sa inovacijama svojih brendova“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Jan.2024, 15:51

[SEE MARKETING 2023/24] MILICA ĐUKIĆ, Baby Food Factory: „Baby Food Factory nastavlja i ove godine sa inovacijama svojih brendova“

Na koje marketinške aktivnosti ste stavili akcenat u 2023?

– Godina iza nas je zaista bila uspešna. Realizovali smo dosta projekata i ostvarili smo izuzetne rezultate.

Pre svega, započeli smo sveobuhvatnu 360-kampanju našeg novog proizvoda, Nutrino Lab ovsenog miksa za dobro jutro, kao sledećeg ključnog koraka u razvoju Nutrino Lab asortimana. Ovo je naša prva ozbiljna ekspanzija Nutrino Lab portfolija i istovremeni ulazak u novu kategoriju ovsenih kaša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Pored Nutrino Lab-a, pokrenuli smo i prvu marketinšku kampanju za brend Nutrino Junior koja je postala ne samo jedan od najlepših poslovnih iskoraka za ceo tim, već i jedan od najkreativnijih poduhvata koji smo dosad realizovali. Kroz pažljivo osmišljenu strategiju, oživeli smo čarobni svet veselih malih „čudovišta“ prilagodivši našu komunikaciju predškolskom uzrastu. Postigli smo značajnu prepoznatljivost brenda Nutrino Junior u veoma kratkom vremenskom periodu koristeći razne komunikacione alate poput pesmica, igračaka i društvene igre tj. alata su specijalno osmišljeni za našu čudovišno ukusnu ekipu.

Na koju vrstu marketinških aktivnosti ćete staviti akcenat u 2024. godini: novi proizvodi, cenovna politika, distribucija ili promotivne aktivnosti?

– U 2024. godini, uz planirane promocije brendova Nutrino i Nutrino Junior, fokusiraćemo se na sveobuhvatni razvoj Nutrino Lab brenda.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti kategoriji Nutrino Lab ovsenih kaša, prepoznajući rastuću popularnost ove vrste proizvoda kao značajnu priliku za dodatno ojačanje našeg brenda. Cilj nam je, pre svega, da kroz pažljivo usmerenu komunikaciju pozicioniramo Nutrino Lab brend u ovsenoj kategoriji kao inovatora koji donosi proizvode vrhunskog kvaliteta koji se može kozumirati u pokretu, kao i kaše koje su bez dodatog šećera u zip pakovanju za kućnu upotrebu.

Nastavljamo da radimo na promociji zdrave ishrane i njene važnosti uz istovremeno pozicioniranje Nutrino Lab proizvoda kao idealnog izbora za zdravu užinu koja je ukusna i praktična za konzumaciju, zahvaljujući inovativnoj pauč ambalaži.

Koje probleme u funkcionisanju vašeg kompanijskog marketinga ste prepoznali u 2023 godini? Dajte predloge za njihovo razrešenje

– U kontekstu Nutrino Lab-a, opažamo prisutnost prepoznavanja samog proizvoda među potrošačima. Međutim, kada je u pitanju svest o samom brendu, shvatili smo da je neophodno uložiti vreme i resurse kako bismo postigli željeni nivo prepoznavanja.

Primetili smo da je veća konzumacija proizvoda među ženskom populacijom, što je očekivano s obzirom na prirodu brenda i kategoriju zdrave hrane koju pretežno preferiraju žene. Zbog toga aktivno radimo na prilagođavanju naše komunikacije kako bismo približili proizvod i muškoj populaciji.

Dodatni izazov sa kojim smo se suočili jeste sve manja mogućnost in-store komunikacije.

Nažalost, fokus maloprodajnih lanaca je sve više na optimizaciji internih procesa, s obzirom na nedostatak radne snage, što je i rezultiralo ograničenim prostorom za direktnu komunikaciju sa potrošačima u prodavnicama.

Iz tog razloga, pored sezonske i kampanjske komunikacije, posvećeni smo ostvarivanju dugoročne i kontinuirane prisutnosti brenda. Aktivno radimo na stvaranju inovativnih komunikacionih strategija, posebno usmerenih ka unapređenju komunikacije unutar prodajnih objekata kako bismo ostvarili dublju interakciju s potrošačima.

Koja su vaša očekivanja kada su u pitanju trendovima u oblasti marketinga, advertajzinga i medija u 2024 godini?

– Sve izraženija potreba za inovacijama, ne samo u marketingu i advertajzingu, već i za celokupan poslovni ekosistem, je definitivno trend koji se nastavlja i u 2024. godini.

Smatram da će veštačka inteligencija zauzeti centralnu ulogu, posebno u stvaranju kreativnih rešenja. Ovde pre svega mislim na deepfake reklame koje koriste AI kako bi se napravio audio i video sadržaji koji izgledaju i zvuče kao da ih stvaraju stvarne osobe.

Verujem da primena veštačke inteligencije (AI) u poslovanju nosi sa sobom brojne prednosti, ali pod uslovom da se odvija unutar jasnih etičkih standarda. Sve što je u suprotnosti sa tim može imati potencijalne negativne implikacije u reklamiranju i drugim oblastima.

U oblasti advertajzinga, video oglašavanje će nastaviti da dominira u odnosu na statične formate, s obzirom da video sadržaji privlače pažnju i daju mogućnost brendovima da ispričaju priču čime se stvara snažnija veza sa ciljnom grupom.

Takođe, poslednjih par godina primećuje se zasićenje tržišta CSR kampanjama i verujem da će samo kampanje koje se bave društvenim aktivizmom na velikoj skali ostati relevantne, postajući platforme koje dugoročno doprinose zajednici, a samim tim i izgradnji brenda.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.