[SEE MARKETING 2023/24] IVANA BOGDANOVIĆ, Addiko bank: „Klijente moramo da saslušamo, a ne samo da ih zatrpavamo porukama“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Jan.2024, 13:53

[SEE MARKETING 2023/24] IVANA BOGDANOVIĆ, Addiko bank: „Klijente moramo da saslušamo, a ne samo da ih zatrpavamo porukama“

Na koje marketinške aktivnosti ste stavili akcenat u 2023?

– Godina za nama je bila puna poslovnih i komunikacijskih izazova sa kojima smo se uspešno izborili. Fokus nam je bio da se pozicioniramo kao banka koja može na brz i efikasan način da pomogne svojim klijentima da prevaziđu finansijske poteškoće i reše bitne životne probleme, pod sloganom „Vaš najbolji izbor za brze kredite“. Naši poslovni rezultati govore da smo u tome uspeli i nastavljamo dalje da opravdamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << poverenje naših klijenata, kao i da radimo na unapređenju naših usluga i servisa.

Pored toga, 2023. godinu je obeležio i naš 7. rođendan što govori o tome da je Addiko banka dugo prisutna u Srbiji i da klijenti mogu da računaju na nas kao pouzdanog partnera.

Ponosni smo i na to što smo u ovoj godini ušli u partnerstvo sa Košarkaškim klubom Partizan kao jedan od sponzora, jer smo prepoznali zajedničke vrednosti koje delimo sa ovim klubom, odnosno nastojanje za igranjem kvalitetne i fer igre, te smo poželeli da podržimo njihov put ka uspehu na najboljim evropskim takmičenjima. Sport je uvek bio, i biće, značajan za nas koji živimo na ovim prostorima i podrška ovakvom klubu je i podrška dobrim vrednostima kojima kao banka težimo.

Na koju vrstu marketinških aktivnosti ćete staviti akcenat u 2024. godini: novi proizvodi, cenovna politika, distribucija ili promotivne aktivnosti?

– Fokus u 2024. godini će biti na novim proizvodima i uslugama na kojima smo vredno radili i koje ćemo lansirati sa željom da našim klijentima pružimo pravo digitalno iskustvo koje će im omogućiti da brzo i lako dođu do dodatnog novca za svoje potrebe.

Cilj nam je da budemo specijalisti za digitalne usluge i da kroz kvalitetno i bezbedno bankarsko iskustvo ponudimo našim klijentima mogućnost da sve završe kroz par klikova.

Komunikacija će se bazirati na tome da izgradimo odnos poverenja sa postojećim i budućim klijentima i da im predstavimo široku paletu novih digitalnih proizvoda, kako za fizička, tako i za pravna lica.

U godini pred nama ćemo nastaviti da postupamo odgovorno prema svom okruženju i poštujemo načela definisana našom ESG strategijom, da kroz donacije i sponzorstva nastavimo da pružamo podršku projektima i organizacijama koje su u skladu sa našim vrednostima, ali i da radimo na promociji naših zaposlenih koji su naša najveća snaga. U planu je i nastavak saradnje sa Košarkaškim klubom Partizan u nadi da ćemo im pomoći da ostvare vrhunske rezultate na svim takmičenjima.

Koje probleme u funkcionisanju vašeg kompanijskog marketinga ste prepoznali u 2023 godini? Dajte predloge za njihovo razrešenje?

– Najveći izazov sa kojim se suočavaju sve kompanije danas, iz aspekta komunikacija i marketinga, pa tako i mi, jeste kako privući pažnju klijenata na način da to nije samo jedna u moru poruka koje svakodnevno primaju, već da se izdvojimo autentičnošću i istinskom željom da odgovorimo ne neku njihovu potrebu. Ono što uvek ističem jeste da moramo da ih saslušamo, a ne samo da ih zatrpavamo porukama.

Pravila koja su nekada važila u marketingu više nisu tako stroga i potrebno je eksperimentisati sa novim formatima i kreativama.

Digitalizacija je sve promenila, od načina na koji se pružaju usluge do načina na koji ih komuniciramo. Klijenti su se promenili. Svedoci smo nove ere koja više i nije tako nova, uveliko traje i uspešni su oni koji to primenjuju i ne boje se tih promena.

Koja su vaša očekivanja kada su u pitanju trendovima u oblasti marketinga, advertajzinga i medija u 2024 godini?

– Kako i globalni trendovi diktiraju, digitalna komunikacija uz primenu veštačke inteligencije će se razvijati i u 2024. godini. Neposredna i neformalna komunikacija sa klijentima koju je započeo TikTok nastaviće da osvaja pažnju i srca korisnika društvenih mreža. Treba naći pravi balans u svemu tome i prilagoditi se. Ono što zasigurno znam jeste da je marketing i medijska zajednica u Srbiji izuzetno kreativna i da itekako prati sve nove trendove.

Volela bih u 2024. godini da vidim neke zanimljive projekte i kampanje uz primenu veštačke inteligencije, neku kreativu koja istupa iz okvira očekivanog, da izazovemo jedni u drugima ono najkreativnije i da preuzmemo ulogu trendsetera u oblasti marketinga i advertajzinga, a ne samo naslednika globalnih lidera.

Mislim da to možemo.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.