Ruski internet pretraživač Yandex sponzoriše turskog prvaka u fudbalu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Avg.2015, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski internet pretraživač Yandex sponzoriše turskog prvaka u fudbalu

Ruska internet-kompanija Yandex je glavni sponzor turskog fudbalskog kluba Fenerbahçe

To je potvrdila predstavnica Yandexa Asja Melkumova, ali nije saopštila vrednost ugovora. Ona će iznositi 10-15 miliona dolara, smatra predsednik kompanije ProSport Management German Tkačenko.

Radi se o velikom marketinškom ugovoru koji radi na prepoznatljivosti proizvoda kompanije Yandex u Turskoj. Saradnja će doneti nove korisnike, objašnjava Melkumova. Danas se u ovoj zemlji promoviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << pretraživač Yandex za kompjutere i mobilne uređaje.

Yandex je svoje servise pustio na tursko tržište 2011. godine. Bio je to prvi izlazak ruskog pretraživača na inostrano tržište izvan Zajednice nezavisnih država. Stanje u junu 2015. godine pokazuje da je ruski pretraživač uspeo da dobije oko 5% turskog tržišta. Najpopularniji pretraživač u Turskoj je Google.

Fenerbahçe je devetnaesterostruki prvak Turske i jedan od tri najjača kluba u zemlji zajedno s klubom Galatasaray (20 puta prvak Turske) i Beşiktaş (13 puta), prenosi RBTH.

Izvor: www.poslovnipuls.com

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.