Rusija blokirala pristup Instagramu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Mar.2022, 05:38

Rusija blokirala pristup Instagramu

Pristup Instagramu u Rusiji blokiran je od ponoći, 14. marta, po ruskom vremenu.

Odluku da se onemogući pristup ovoj društvenoj mreži ranije je najavio Roskomnadzor i naveo da je takav korak povezan sa širenjem poziva na Instagramu da se počine nasilna dela protiv Rusa, uključujući vojno osoblje.

Istovremeno, korisnicima je dato 48 sati da sačuvaju ili prenesu svoje sadržaje na druge platforme.

Ranije je Roskomnadzor objasnio da je blokiranje Instagrama >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << povezano sa zabrinutošću za Ruse.

Moramo da obezbedimo psihološko zdravlje građana, posebno dece i adolescenata, kako bismo ih zaštitili od uznemiravanja i uvreda na internetu„, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dana 11. marta, Meta, koja je vlasnik Facebook-a i Instagrama, objavila je promenu politike. Nakon toga, rusko tužilaštvo podnelo je sudu zahtev da Meta prizna kao ekstremistička organizacija i zahteva zabranu njenog delovanja u zemlji.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak protiv kompanije.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.