Rekordan broj prijava za nagrade Grand Prix HUOJ-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Feb.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj prijava za nagrade Grand Prix HUOJ-a

Za ovogodišnji Grand PRix Hrvatska udruga za odnose s javnošću je primila rekordan broj prijava

Za tu najprestižniju nagradu za odnose s javnošću u Hrvatskoj prijavljeno je čak 68 komunikacionih projekata.

Žiri će ih ove godine ocenjivati u 12 kategorija. Najveći interes privukle su kategorije: društveno odgovorno poslovanje, prilagođavanje svetske kampanje te odnosi s javnošću u nevladinom sektoru. Ostale kategorije su: odnosi s javnošću u regionalnoj i >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << lokalnoj samoupravi, odnosi s javnošću za velika trgovinska društva, odnosi s javnošću za mala i srednja trgovinska društva, unutrašnja komunikacija, politička komunikacija, digitalna komunikacija, organizacija događanja, komunikaciona strategija i sponzorisana komunikacija.

U odnosu na 2012. godinu kada mi je Upravni odbor HUOJ-a poverio koordinaciju nagrade Grand PRix, broj prijava se gotovo utrostručio. HUOJ-ev Grand PRix je tokom godina napredovao sadržajno, kvalitativno i kvantitativno zahvaljujući kontinuiranom radu i sinergiji svih subjekata uključenih u realizaciju. Veliki doprinos razvoju i prepoznatljivosti Grand Prix te njegovom pozicioniranju kao najprestižnije nagrade u struci u Hrvatskoj dale su upravo naši kolege koje svake godine konstruktivnim kritikama i predlozima učestvuju u pripremi pravilnika i prijava Grand Prix-a te njegovu operativnom sprovođenju„, rekla je Andreja Barberić, izvršna direktorica nagrade Grand PRix.

Grand PRix kao najviša strukovna nagrada u zemlji posebnu vrednost ima zbog izmene iskustava među praktičarima odnosa s javnošću. „Zahvaljujem svima koji su prepoznali nagradu kao prestižno priznanje struke, svima koji prenošenjem znanja i iskustava kroz projekte doprinose razvoju svesti u Hrvatskoj o važnosti kvalitetnog i kontinuiranog komuniciranja, te pokazuju i dokazuju da su odnosi s javnošću kao upravljačka funkcija neizostavan potencijal organizacije„, dodala je Barberić.

Pred stručnim žirijem sada je velik posao. Kako bi izabrali najbolje, do marta kada je dodela nagrada, pomno će proučiti i oceniti svih 68 projekata.

Grand PRix nam omogućava da na jednom mestu dobijemo pregled onoga najboljega što se u odnosima s javnošću radilo u protekloj godini. Iz prijavljenih projekata ne samo da možemo videti koliko kvalitetno struka radi, nego i u kojem se smeru razvija„, istakla je Daria Mateljak, predsednica žirija nagrade Grand PRix.

Kako bi se dodatno podstakao razvoj kvalitetne javne komunikacije, Grand PRix se dodeljuje i u tri posebne kategorije. Proglašava se Komunikator godine, dodeljuje se Šipak godine, a jednom se stručnjaku uručuje nagrada za doprinos struci.

Podsetimo, za Komunikatora godine nominovani su: Boris Jokić, bivši rukovodilac kurikularne reforme, Marko Matijević, pokretač portala srednja.hr, Zdravko Marić, ministar finansija, Bruno Šimleša, književnik i Hrvatska gorska službe spasavanja.

Laureat će se znati tokom ove nedelje, a do tada se njihove izjave o nominaciji te komunikaciji mogu pogledati na Facebook-u i mrežnim stranicama HUOJ-a.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

HGSS komunikator godine

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Feb.2017, 12:29

ZAGREB - Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) proglašena je komunikatorom godine za uspješno komuniciranje s građanima i pomicanje granica komunikacije u hrvatskom javnom prostoru, izvijestili su iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) koja dodjeljuje tu nagradu...HUOJ-ev stručni žiri...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.