Radio Beograd 2 proslavio je 64. rođendan

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Feb.2022, 11:25

Radio Beograd 2 proslavio je 64. rođendan

Svečanim uručenjem nagrade „Nikola Milošević“ za najbolju knjigu protekle godine u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, Radio Beograd 2 proslavio je 64. rođendan.

Emisije Radio Beograda 2 simbol su kulture na našim prostorima. Tokom 64 godine obraćali su se mlađoj publici, imali popularne prodore, između ostalih stvorili emisije „Radar“, „Hoću da znam“ „Poezija uživo“, a tu je i nova „Čudna šuma“ o jednostavnim pitanjima i običnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << stvarima.

Mislim da je pre četiri godine sa današnjim glavnim urednikom Radomanom Kanjevcem postao jedna dnevna doza najšireg vitaminskog spektra kulture. Postoji desk kulture koji svojim sadržajima iz kulture snabdeva sve programe Radio Beograda„, kaže Milan Nedić, direktor Radio Beograda.

Dobitnica nagrade „Nikola Milošević“ je Gorana Raičević za delo „Agon i melanholija – život i delo Miloša Crnjanskog“. O knjizi kažu da je svojevrsna intelektualna gozba.

Rekla sam da mi je drago što sam ja na neki način u ovoj knjizi bila posrednik između dva stara poznanika Miloša Crnjanskog velikog srpskog pisca i njegovog najznačajnijeg tumača, prvog predsednika zadužbine Miloša Crnjanskog Nikole Miloševića„, kaže Gorana Raičević, dobitnica nagrade „Nikola Milošević“.

Rođendanska želja im se uvek ispuni, slušanost je sve veća a uz njihove programe ostaje se do kraja.

Autor: Anđela Savić

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.