RTS-ov dokumentarac „Jovanka Broz i tajne službe“ među najgledanijim TV sadržajima u Sloveniji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jul.2023, 19:06

RTS-ov dokumentarac „Jovanka Broz i tajne službe“ među najgledanijim TV sadržajima u Sloveniji

Premijerno emitovanje serije u produkciji RTS-a i izvršnoj produkciji GFC, obeležila je vikend u Sloveniji kao jedan od najgledanijih sadržaja.

Prva epizoda dokumentarca Jovanka Broz i tajne službe ostvarila je udeo u gledanosti od 23 odsto, što znači da je svaki četvrti gledalac televizije u Sloveniji u subotu pratio seriju zasnovanu na bogatoj arhivskoj građi, svedočenjima neposrednih učesnika i rezultatima istraživanja domaćih i stranih istoričara. Poseban kvalitet RTS-ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << seriji daje više od 25 sagovornika, eminentnih stručnjaka iz oblasti istorije, bezbednosti, politike, pravosuđa, psihologije, psihijatrije i službi bezbednosti.

Igrano-dokumentarna serija Jovanka Broz i tajne službe kroz deset epizoda prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od njenog dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe Titove Jugoslavije, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, ponižavanja i života u nehumanim uslovima.

U saradnji sa produkcijskom kućom GFC, Radio-televizija Srbije završila je snimanje još jedne igrano-dokumentarne serije koja će se baviti ovim intrigantnim periodom istorije Jugoslavije – posle Jovanke Broz, sada je u centru priče Aleksandar Ranković. Premijerno emitovanje serije Drug Marko očekuje se na RTS-u ove jeseni.

Sve epizode igrano-dokumentarne serije Jovanka Broz i tajne službe dostupne su na RTS Planeti.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.