RNIDS postao član međunarodne organizacije DNS-OARC

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Avg.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RNIDS postao član međunarodne organizacije DNS-OARC

DNS-OARC je osnovan od strane ISC-a (Internet Systems Consortium) i CAIDA-e (Cooperative Association for Internet Data Analysis) 2003. godine, kao nezavisna neprofitna organizacija od javnog značaja, sa pet ključnih funkcija:

– Omogućavanje razmene informacija između zainteresovanih strana,

– Merenje performansi i opterećenja ključnih servera i opisivanje njihovog operativnog ponašanja,

– Organizovanje stručnih radionica,

– Analiziranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << performansi DNS-a i funkcionisanja DNS-a u slučaju napada,

– Razvijanje javno dostupnih alata i usluga za dijagnostiku i uklanjanje problema u radu DNS-a.

Članstvom u organizaciji koja se jedina bavi istraživanjima i razvojem DNS-a i DNS protokola na globalnom nivou, RNIDS će imati mogućnost da ostvari pristup najnovijim informacijama iz oblasti DNS-a, rezultatima istraživanja i alatima koje je razvila ova organizacija, kao i da aktivno učestvuje na razvojnim projektima u oblasti koja je jedna od RNIDS-ovih osnovnih delatnosti.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.