REM: RTS imao više premijera nego repriza prošle godine

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Feb.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM: RTS imao više premijera nego repriza prošle godine

Predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da emiteri neće snositi sankcije pošto, prema najnovijem izveštaju tog tela, nisu ispunili obaveze predviđene Zakonom o elektronskim medijima

Ovaj izveštaj nije urađen da bismo nekog kažnjavali. Napredak sa emiterima se uvek ostvarivao razgovorima i savetima. Izlazili smo im u susret ponekad tako što bismo umanjili određene nadoknade, a oni bi taj novac ulagali u ozbiljniji program”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je Karadžić.

REM je objavilo analizu programa komercijalnih emitera za 2015. godinu koja pokazuje da nijedna od pet televizija sa nacionalnom frekvencijom nije ispunila sve zakonske obaveze.

Iz te analize se zaključuje da su javni servisi u 2015. godini uspešno obavili ulogu nacionalnog medijskog servisa, da dominira informativni program i da su i RTS i RTV su imali više premijera nego repriza prošle godine.

Izvor: N1

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

REM: Stranke ne mogu imati medije

Izvor: Danas, 12.Feb.2016

Zahtev za izdavanje dozvole za kablovsku televiziju koju, kako je najavljeno, osniva SNS u Vranju, nije za sada stigao Regulatornom telu za elektronske medije (REM), kaže za Danas Goran Karadžić, predsednik Saveta REM. On, međutim, napominje da, prema zakonu, političke stranke ne mogu osnivati medije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.