RASKOL! RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Carigradska patrijaršija se samouništila! Ne može više da bude centar pravoslavne crkve!

Izvor: Kurir, 16.Okt.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASKOL! RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Carigradska patrijaršija se samouništila! Ne može više da bude centar pravoslavne crkve!

Carigradska patrijaršija je izgubila pravo da se zove centrom za koordinaciju za celu pravoslavnu crkvu, izjavio je predsednik Odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

RPC: Konstantinopolj izgubio pravo da bude centar Pravoslavne crkve

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2018

Carigradska Patrijaršija je izgubila pravo da se zove koordinacijski centar za celu Pravoslavnu crkvu, izjavio je mitropolit Ilarion, šef Odelenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije.. . "Sada se suočavamo sa novom crkvenom realnošću - više nemamo jedinstveni koordinacijski...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.