Izvor: Luftika.rs, 19.Nov.2023, 15:05

Putovanje vozom oko sveta u stilu Žil Verna: 13 zemalja i četiri kontinenta za 80 dana, cena prava sitnica (FOTO)

Ako je vaš san da prokrstarite svetom vozom, vidite magične predele i upoznate druge kulture, a pritom imate veoma dubok džep – imate sreće, ovo je prilika koja se ne propušta.
Naime, kompanija Rejlbukers (Railbookers) je pre nekoliko dana najavila epski put oko sveta luksuznim vozovima, koji bi trebalo da otpočne u avgustu sledeće godine.
Putovanje će trajati ukupno 80 dana, što je (ne)namerna veza sa legendarnim romanom Žila Verna. Putnici će posetiti trinaest zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na četiri kontinenta i doživeti neverovatno glamurozan način putovanja.
Hedonističko uživanje u prelepim pejzažima Putujte u sedam različitih luksuznih vozova, uživajući u restoranima svetske klase i privatnim kabinama usput.








View this post on Instagram


















A post shared by Railbookers (@railbookers)


Boravak u nekim neverovatnim hotelima je uključen, a usput će se srećnici diviti zadivljujućim prirodnim pejzažima, Uneskovoj svetskoj baštini i posetiti 20 velikih gradova, prenosi B92.
Avantura počinje u Vankuveru i putuje se tri dana kroz kanadske stene, jezero Luiz i nacionalni park Banf. Sledeća stanica je Edinburg, u Škotskoj, odakle sledi jednonedeljna tura kroz jezera i planinske vrhove magične Škotske.








View this post on Instagram


















A post shared by Railbookers (@railbookers)


Posle Škotske, vreme je za romantiku. Putovanje od Pariza do Venecije oduševiće sve emotivne ljude, nakon čega sledi transfer do Indije i, između ostalog, poseta Tadž Mahalu.
U Indiji će putnici provesti ukupno šest noći i putovati na relaciji Mumbaj – Nju Delhi.
Zadovoljstvo sporog putovanja u „brzom“ svetu Sledeći voz polazi iz Istanbula i četiri noći će voziti putnike kroz Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku, pored zamkova i sela u brdima jugoistočne Evrope.








View this post on Instagram


















A post shared by Railbookers (@railbookers)


Avantura se nastavlja u Južnoafričkoj Republici trodnevnim putovanjem od Pretorije do Kejptauna, nakon čega će putnici biti prevezeni avionom do Singapura. Tamo će se ukrcati na drugi voz i krenuti na put za Maleziju.
Rejlbukers je rekao da su putovanje osmislili tako da zadovolje rastuću tražnju za luksuznim putovanjem železnicom i da žele da naglase zadovoljstvo sporog putovanja.








View this post on Instagram


















A post shared by Railbookers (@railbookers)


Cena prava „sitnica“ Ima dosta vremena za razgledanje. Sve zvuči divno, zar ne? Pa, nažalost, „divno“ dolazi po visokoj ceni. Istina je da ćete na putu biiti skoro tri meseca, ali cena se kreće oko neverovatnih 103.000 evra.








View this post on Instagram


















A post shared by Railbookers (@railbookers)


Uključuje, između ostalog, boravak u hotelu, razne prevoze, nekoliko letova, obroka i obilazaka, boravak u safari loži i uspon na Ajfelov toranj.
Mnogo je, ali je jasno i da je cena rezervisana samo za one sa najdubljim džepom.








View this post on Instagram


















A post shared by Railbookers (@railbookers)


Međutim, dostupni su i segmenti ovog putovanja, tako da ga možete prilagoditi sebi.
Možda sebi možete priuštiti luksuzno putovanje, iako ni ono nije jeftino, a možda jednostavno možete isplanirati ne tako luksuzan itinerar potpuno po svom ukusu i početi da istražujete svet.
Izvor: B92
Orijent ekspres ponovo vozi od 2024, najskuplja karta košta više od 66.000€ (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.