Prvi broj časopisa Kinoteka

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Jan.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi broj časopisa Kinoteka

Prvi broj mesečnika koji je jednostavno naslovljen Kinoteka donosi detaljnu najavu programa koji ćete tokom januara moći da pratite u dvoranama Kinoteke

Aktuelni događaji u svetu sedme umetnosti biće inspiracija i za to da njihove nagoveštaje pronalazimo u istoriji filma.

Uz tekstove stalnih saradnika, cilj nam je da vam iz broja u broj predstavljamo filmska razmišljanja dokazanih domaćih i inostranih teoretičara i kritičara.

Kinoteka vam u prvom broju iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ciklusa „Velikani svetskog filma” predstavlja reditelja Roberta Altmana, kao i ekskluzivni intervju sa francuskim rediteljem i scenaristom Fransoa Ozonom. U januarskom izdanju redovnog programa „Moj izbor”, reditelj Goran Marković otkriva deset filmova koji su na njega izvršili najveći uticaj. „Šok koridor” pažnju posvećuje reditelju Piteru Džeksonu. Počevši od prvog, iz broja u broj objavljivaćemo i kritičke osvrte na muziku iz filma koji ćete moći da gledate u našem bioskopu.

Kinoteka je tu da informiše, plasira značajne, često i manje poznate informacije o filmu, kao i da zainteresuje za „našu stvar” one koji tek ulaze u svet pokretnih slika.

Autor: Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.