Privatizacija Telekoma do kraja novembra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Okt.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatizacija Telekoma do kraja novembra

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da se okončanje procesa privatizacije „Telekoma“ očekuje u drugoj polovini novembra, a osam kompanija je zainteresovano za nacionalnog teleoperatera, prenosi dnevnik „Blic“

Neobavezujuće ponude podnelo je osam firmi. One su otkupile tendersku dokumentaciju i sada u „Telekomu“ analiziraju poslovanje, piše „Blic“.

List dodaje, pozivajući se na izvor blizak pregovaračkoj grupi za Telekom, da bi nakon toga kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << trebalo da podnesu i obavezujuće ponude, koje bi pored same cene za otkup vlasništva trebalo da sadrže i plan investiranja i socijalni program.

Ipak, ne očekuje se da će svih osam kompanija podneti i obavezujuće ponude, a trenutno su među zainteresovanim Advent International Plc, Evropska banka za obnovu i razvoj, Mid Europa Partners LLP, Telekom Slovenje, Abu Dhabi Investment Authority, Colbeck Capital Management.

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da pregovori sa sindikatima Telekoma idu u dobrom pravcu i da se očekuje da uskoro u potpunosti budu definisani iznosi otpremnina za one koji će napustiti firmu.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.