Izvor: 24sata, 10.Avg.2014, 19:42 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Prirodan lek za srce star 800. godina, doprineće vašoj dugovečnosti
Ovaj prirodni lek za srce se pokazao uspešnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja.
Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živela pre 800 godina . Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori i objavljivali u svojim pisanim delima.
Opatica savetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept kojim se postižu neobični uspesi. Ovaj recept prenela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << “Zdravlje iz božje apoteke”.
Ovaj prirodni lek za srce se pokazao uspešnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pektoris.
Potrebno je: 10 svežih stabljika peršuna (bez korena), litar domaćeg crnog ili belog vina, dve kašike vinskog sirćeta i 300 grama prirodnog meda.
Priprema: Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.
Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da peni). Posle dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta.
Vruće vino procedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Upotreba: Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.